Golfbaan Regthuys is weer 'bij de tijd'

Algemeen
Jeroen Botman en Pieter de Wit onthullen de nieuwe klok onder toeziend oog van de voorzitter van de golfvereniging ’t Regthuys)
Jeroen Botman en Pieter de Wit onthullen de nieuwe klok onder toeziend oog van de voorzitter van de golfvereniging ’t Regthuys) (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Verslag van Anneke Wiering

WINKEL - Golfvereniging Regthuys bestaat dit jaar 15 jaar. Helaas kon de feestweek van 12 t/m 17 mei i.v.m. Corona niet doorgaan. Op de feestavond in die week zou de Vereniging de Baan een cadeau geven, maar die gebeurtenis werd ook uitgesteld. Tot vrijdagavond, toen de Vereniging de Midzomeravondwedstrijd organiseerde.

Voorafgaand aan deze wedstrijd overhandigde het bestuur het cadeau aan het baanmanagement. Het een en ander vond plaats op de Dijklus waar het cadeau onthuld moest worden. Een klok zoals er sinds het 10-jarig bestaan ook één staat op de Tulpenlus. Het baanmanagement was hier zeer verguld mee: een verrijking van de baan en voor de spelers, zodat zij op tijd aan hun rondje kunnen beginnen.

Na de nodige toespraken kon de Midzomeravondwedstrijd beginnen. De wedstrijd stond in het teken van Scandinavië: de kleuren rood/wit/blauw/geel, meiboom, bloemenkransen, rendieren, noem het maar op. Het terras was in die kleuren versierd en de deelnemers was verzocht zich in die kleuren te kleden. De meesten hadden hier gevolg aan gegeven, zodat al die kleurtjes de baan een vrolijk aanzicht gaven. Degene met de mooiste outfit kon een prijsje winnen. De deelnemers werden verzocht zich een 20 minuten voor hun start te melden aan de bar voor een kopje koffie/thee met Zweedse koek. Niet eerder om groepsvorming te voorkomen. \

Er wordt nog steeds gespeeld volgens de Corona richtlijnen van de NGF. De wedstrijd startte op zowel de Dijklus als de Tulpenlus: een 9-holes duo wedstrijd, spelvorm Texas Scramble Stableford. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op Zweedse balletjes met een glaasje Aquavit, korenwijn of golfbitter!

Na afloop werden ze bij de nieuwe klok verrast met een glaasje champagne met een zalmhapje. Geen prijsuitreiking! De prijzen worden als het weer mag op een speciale wedstrijd dag uitgereikt! Nog een korte nazit, alles op afstand en daarna naar huis. Ondanks alle Corona maatregelen werd het een hele mooie, gezellige zonnige avondwedstrijd!

Winnaars:

Dijklus:

1. duo Fred Meijlis/Irma Klasen 21 punten

gedeeld 2. duo's: Marco en Ingrid Visser; Frank van Schagen/Pé Koppes 20 punten

Tulpenlus:

1. duo Ron van de Kamer/Dirk Borst 22 punten

gedeeld 2. duo's Leo Schuijt/Bob Franke; Jaap/Corrie Tukker; Peter Klitsie/Anneke Wiering 21 punten

Josje Langeveld won de prijs voor de mooiste outfit: zij kwam als Pippi Langkous.