Femke Meines verovert Nederland met nieuwe singel 'Dichterbij'

Algemeen

TUITJENHORN - Met haar 20 lengtes jong ligt de wereld aan haar voeten, maar eerst de Benelux veroveren. Dat is het doel van zangeres Femke Meines. Met het uitbrengen van de singel Dichterbij komt ze een flinke stap dichterbij haar droom. Het nummer is de titelsong van het de film ‘Engel’ die op 5 augustus op het witte doek verschijnt.

Femke zingt titelsong nieuwe Nederlandse film ‘Engel’ in

Social Media is ontzettend belangrijk

De vrolijke meid heeft er ontzettend zin in. Na een wat moeilijke periode is ze klaar om Nederland te veroveren. “Sinds vorig jaar ben ik fulltime in de muziekwereld bezig,” vertelt Femke enthousiast. Naast het schrijven van songs is ze druk bezig met vloggen en is ze werkzaam als influencer. Social media is ontzettend belangrijk tegenwoordig. Gelukkig is het ook heel leuk om te doen, dan voelt het niet als werk.”

Het is alweer vier jaar geleden dat de zangeres haar laatste singel uitbracht. “Het werd dus tijd,” lacht Femke. In de tussentijd was ze ontzettend op zoek naar zichzelf, wat achteraf best voor een heftige periode zorgde. Maar mijn ouders en manager steunden me door dik en dun waardoor ik er sterker uit ben gekomen. Ik weet nu wat ik wil en kan, dus ik ga ervoor!”

Voor degenen die Femke Meines nog niet kennen, Femke is winnaar van het Junior Eurovisiesongfestival, is bekend van de film Elvy’s Wereld en van de insta-serie Anymoody’s. Dit jaar staat vooral in het teken van het uitbrengen van de aanstekelijke titelsong van de magische familiefilm Engel, die vanaf 5 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Zingen met gevoel

“Helaas kunnen we door corona niet echt optreden en door het land toeren, maar dat komt nog wel. Mijn doel om een singel uit te brengen is bereikt, dus alles wat we nu doen is meegenomen.” De komende maanden promoot Femke haar singel door aan te schuiven bij diverse radio- en tv-stations. Daarnaast is ze ook het gezicht van de titelsong van de film, wat ook flinke promotie met zich meeneemt. Het was heel gaaf om hieraan mee te werken. De singel is opgenomen in Berlijn en de video is geschoten in Amsterdam. Het lied past wat tekst betreft ook echt bij me. Daarom kon ik het ook met zoveel gevoel zingen.”