‘Ik vind het leuk om inwoners te laten zien hoe mooi Schagen is’

Algemeen
Een plaatje van de Schager haven.
Een plaatje van de Schager haven. (Foto: Klaas Metselaar)

SCHAGEN - Als ‘visueel verhalenverteller’ kom je hem tegen op Facebook onder het kopje ‘Je bent Schagenees als’. Klaas Metselaar (70) post daar wekelijks een aantal door hem gemaakte foto’s waarmee hij de inwoners van de Magnusveste meeneemt naar de mooiste plekjes.

Klaas Metselaar is sinds 1984 woonachtig in Schagen. “Ik ben geboren in Uitgeest en heb na mijn trouwen twee jaar in Beverwijk gewoond. Vervolgens woonde ik weer tien jaar in Uitgeest en dus nu alweer zo’n 36 jaar in het mooie Schagen. De reden dat wij verhuisd zijn naar Schagen was mijn werk. Ik reed al vijf jaar op en neer reed van Uitgeest naar Schagen en op een goed moment hebben mijn vrouw Gerda en ik de knoop doorgehakt en zijn we hierheen verhuisd. Naar volle tevredenheid.”

Fotograferen

Samen met Gerda kreeg Klaas een zoon en een dochter en zijn ze grootouders van een kleindochter en twee kleinzoons. “In het dagelijks leven genieten we van onze vrije tijd, twee dagen per week oppas op de kleinkinderen en in de zomermaanden gaan we wekelijks naar ons vakantiehuisje op de Veluwe. Mijn hobby’s zijn wandelen, vissen, fietsen door de bossen op de Veluwe, lezen en een beetje fotograferen.”

Oog

Dat beetje fotograferen is een understatement, want Klaas maakt prachtige foto’s. “Om diverse redenen loop ik ongeveer vier uur per dag, en zo ben ik eigenlijk zomaar wat foto’s gaan maken van wat ik zoal tegenkom onderweg. Zodoende kwam ik op het idee om wat kiekjes te posten op de Facebooksite ‘Je bent Schagenees als’. Met tussenpozen doe ik dit nu ruim een half jaar. Ik vind het leuk om de inwoners te laten zien hoe mooi Schagen is, als je er maar oog voor hebt!”

Visuele verhalenverteller Klaas Metselaar.