Geslaagd openingstoernooi Judoschool EBI-Sports

team Nederland bij de prijzentafel
team Nederland bij de prijzentafel (Foto: pr)

TUITJENHORN/LANGEDIJK - Afgelopen weekend is bij Judoschool EBI-Sports uit Tuitjenhorn en Langedijk het 14e Openingstoernooi gehouden. Deze keer werd het toernooi gesponsord door GSG mechanical advice solutions and service uit Heerhugowaard. De aanwezige judoka’s van de Judoschool werden in 8 teams verdeeld in 2 poules van 4 die elk onder de naam van een land speelden. Ook waren er judoka’s van Sports inc, Beentjes Sport, de Uitkomst aanwezig.

Elk team speelde 3 wedstrijden en na 3 rondes werden de punten opgeteld en konden de kruisfinales gespeeld worden. Daarna begonnen de finales voor de beste 4 teams en werden daarna de prijzen verdeeld. De judoka’s die gewonnen hebben mogen bij dit toernooi zelf kiezen welke prijs ze willen. De teams werden gecoacht door de oudere judoka’s van de club en er stonden weer veel vrijwilligers klaar om de kinderen deze dag te kunnen laten judoën.

De teams van Nederland en Japan waren in poule A de sterkste en in poule B was Brazilië erg sterk en won alle 3 de wedstrijden in die poule waar de nummer 2 Duitsland na gelijke stand met de 2 andere teams op wedstrijdpunten door ging naar kruisfinales.

Voor de landen; Argentinië van Noman, Italië van Thomas, Griekenland van Luke en Amerika van Jack zat er vandaag niet meer in dan voor de plekken 5 t/m 8 te strijden. De finale wedstrijd voor de 1e en 2e plaats ging tussen Nederland en Japan en voor de 3e of 4e plaats tussen Duitsland en Brazilië.

De partij voor plek 3 en 4 was eigenlijk al snel gespeeld want na 5 verloren partijen deed het team van Duitsland pas iets terug. Daarna won Brazilië er weer twee en bracht de laatste judoka nog een puntje op het scorebord en werd het 14-4 voor Brazilië en werd 3e en de judoka’s van Duitsland gingen naar huis met de 4e prijs medailles.

Toen werd de grote finale gespeeld. Deze judoka’s hadden in de poule al tegen elkaar gespeeld en dat eindigde in een gelijkspel dus de finale beloofde spannend te worden.
Hier waren de eerste gewichten aan elkaar gewaagd maar stond het na 5 partijen 7-3. Daarna kwam Japan nog wat terug maar werd ondanks de winst van Joran, die Sarah verving na een voetblessure 10-6 voor Nederland.

Het team van KAMPIOEN Nederland; Lilly van Oppen, Gijs Lekx, Daniël Groot, Madhu Furst, Lisette Zut, Rayer van Duin, Joep Jurjens, Thijmen Snip en Coach Frank Trousselot.