I Sing bij OldSkoel

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Sitan van Sluis)

Op woensdagavond 7 oktober start in de OldSkoel in Burgerbrug het stemtraject ‘I SIng’. Zangeres en stemcoach Helen Botman begeleidt beginnende vocalistes in 10 weken naar een (besloten) eindpresentatie. Wie in deze coronatijd de live muziek heeft gemist, kan nu zelf aan de slag. Zingen is een wondermiddel: het maakt je blij, het verbindt, het brengt je van je hoofd in je lijf. Een perfecte bezigheid voor het najaar. 

Ondanks het plezier dat zingen geeft, zijn er veel mensen voor wie het een drempel vormt. “Ik krijg van veel vrouwen te horen: “Oh, ik zou zo graag willen zingen maar ik heb geen mooie stem”. Of ze denken dat ze niet kunnen zingen, omdat een leraar of ouder ze dat ooit heeft doen geloven. Op zo’n moment jeuken mijn handen en kan ik niet wachten om ze het tegendeel bewijzen. Want ik weet uit ervaring dat dat soort overtuigingen over het algemeen niet waar zijn. Geweldig zijn dan ook die momenten, waarop iemand zichzelf versteld doet staan over haar eigen kunnen. Met het stemtraject ‘I Sing’ wil ik een eventuele zangdrempel verlagen”.


Tips, technieken en jezelf verrassen

Het doel van het traject is om toe te werken naar een besloten eindpresentatie. De deelnemers kiezen een song, en werken samen met Helen aan verschillende aspecten: houding, adem, registers, articulatie. Helen geef handvatten, tips en technieken – en staat ook open voor ontdekking en experiment. “Ik laat me graag verrassen door mijn leerlingen”.

Het stemtraject is uitsluitend voor vrouwen. Er is plek voor 10 deelnemers. Natuurlijk worden alle corona voorzorgsmaatregelen getroffen. Op 7 oktober is de start, en op 9 december is de afsluiting. “En ik stel me zo voor dat iedereen dan zingend de kerstdagen en het nieuwe jaar tegemoet gaat. Dat is toch een fantastisch vooruitzicht?”

Meer info en aanmelden via www.helenbotman.com

Afbeelding