Vermiste Saartje is weer thuis

Algemeen
Saartje is weer thuis en voelt zich na een paar dagen weer de oude.
Saartje is weer thuis en voelt zich na een paar dagen weer de oude. (Foto: aangeleverd )

SCHAGEN - Enkele weken geleden deden we een oproep in de krant en op deze website dat poes Saartje zoek was. Saartje is de poes van Joop en Thea Kemna in Schagen. Wegens gezondheidsredenen konden zij niet zelf meer gaan zoeken. 

Gisteren kregen we het heugelijke bericht binnen dat Saartje weer is teruggevonden en thuis is. uiteindelijk is zij gevonden bij een alleenstaande meneer vlabkbij. “Hij bekende gelijk dat hij haar iedere dag eten gaf al een aantal weken achter zijn huis. Wij zijn toen door hem naar achteren gebracht en ik heb haar naam geroepen en wie schetst onze verbazing daar komt onze Saartje heel schuw tevoorschijn en liet zich uiteindelijk aaien door mij,” vertelt een blije Thea.

“Maar oppakken durfde ik niet want daar heb ik al een slechte ervaring mee gehad en omdat ik zwakke spieren heb op dit moment waarvoor ik al een jaar onder behandeling ben bij een Neuroloog heb ik ook de kracht niet om haar bij haar nekvel te pakken.Dus hebben de dierenambulance gevraagd ons te helpen. Die hebben een vangkooi bij die man gebracht om haar te vangen en dat heeft 5 dagen en 5 andere katten(in die kooi) geduurd en is ze gisteren gevangen en bij ons thuis gebracht. We waren zo superblij om haar weer thuis te hebben.”

“En die mijnheer verdient ook een pluim want hij(84 jaar) heeft er een hele klus aan gehad doordat er iedere keer vreemde katten in zaten maar niet de poes die hij moest hebben. Vandaag heb ik bloemen bij hem gebracht en koffie met meegebracht gebak met hem gedronken, zodat hij zijn verhaal kon vertellen.”