Schager Compliment voor Marianne Rijnders-Manshanden

Algemeen
Schager Compliment voor Marianne Rijnders-Manshanden
Schager Compliment voor Marianne Rijnders-Manshanden (Foto: Pierre Mettes 0610626629 info@pierremettes.nl)

SCHAGEN - Op dinsdagavond 22 september heeft wethouder Joke Kruit het Schager Compliment uitgereikt aan Marianne Rijnders-Manshanden. Zij moesten zich van te voren aanmelden hiervoor.

Marianne Rijnders-Manshanden  is voorgedragen voor het Compliment voor haar grote inzet voor het zeemanskoor ‘Onder Zeil’. Het Corona virus maakte een abrupt einde aan de activiteiten van het koor. Mevrouw Rijnders-Manshanden bleef echter de verbindende factor voor de leden van het koor. Ze zorgde dat de leden onderling contact bleven houden, elkaar in de gaten konden houden en dat ze actief en gemotiveerd bleven om met het koor verder te gaan in de toekomst. Daarnaast is zij vanaf 2014 ook de dirigente van het koor ‘Onder Zeil’.

Ook voor het Keetkoor uit Groote Keeten is mevrouw Rijnders-Manshanden actief. Vanaf 2005 is zij dirigente en leider van dit koor. Ze heeft het koor opgericht vanuit de gedachte dat je met elkaar en voor elkaar de wereld een beetje socialer kan maken. Deze gedachte wordt tot op heden ook uitgedragen door het koor.

Vanaf 2017 is mevrouw Rijnders-Manshanden voor Noorderhaven bezig met het project Noorderbakens. Een project om een bewegwijzering, bakens, te ondersteunen voor mensen met een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking. Twaalf bakens van cortenstaal van 3 meter hoog, met een bankje voor ontmoetingen, vormen een kunstroute. De bakens zijn in de vorm van een dier ontworpen door de kunstenaar Rutger Jan Bredewold uit Schagen.

Daarnaast is Marianne Rijnders-Manshanden ook actief voor de Kunstroute Zijpe als werkgroeplid. Met haar zeemanskoor ‘Onder Zeil’ en het Keetkoor is zij betrokken geweest bij de openingen van de Kunstroute Zijpe in 2017 en 2019.