Elektrische strandrolstoel een groot succes

Algemeen
Mevrouw T. Johannes uit ’t Zand geniet met volle teugen van haar strandrit. (foto: Ton v/d/ Logt)
Mevrouw T. Johannes uit ’t Zand geniet met volle teugen van haar strandrit. (foto: Ton v/d/ Logt) (Foto: Ton v/d/ Logt)

SCHAGEN - Perry Vriend fractievoorzitter van “Senioren Partij Schagen” en Marcel van Baar voorzitter van en het “gehandicaptenplatform Schagen” zijn blij met het grote succes van de elektrische strandrolstoel “Wombat” .De rolstoel is het afgelopen jaar aangeschaft om mensen met een beperking de kans te geven om ook eens heerlijk op het strand te kunnen vertoeven.

Afgelopen jaar hebben beiden organisaties alles op alles gezet om deze elektrische strandrolstoel te realiseren. Middels een campagne om geld via sponsoren binnen te halen, is het ze gelukt om de rolstoel begin dit jaar aan te kopen (€12.000,00) en onder te brengen bij “ Stichting Welzijnsvoorzieningen Zijpe” waarvan Perry Vriend voorzitter is.

Vincent Vos, uitbater van strandpaviljoen “De Toko” heeft de rolstoel geheel vrijwillig onder zijn hoede genomen om de rolstoel te beheren. Dat houdt in dat de rolstoel schoongemaakt moet worden, de accu’s opgeladen en bij uitleen (gratis) de gebruiker een uitleenformulier laat invullen. Vincent Vos en zijn team zijn enthousiast omdat de rolstoel vanaf 1 juli al bijna 60 keer is uitgeleend, daaruit blijkt dus dat er veel belangstelling voor is.
Het “Wombat team” zoal ze zichzelf noemen, en bestaat uit Louis Roozendaal, Arie Derksen, Ben Wissink, Marcel van Baar en Perry Vriend, willen daarom doorgaan met het werven van geld voor de volgende Strandrolstoel, het onderhoud en verzekering daarvan. Voor eventuele donaties kunt u geld overmaken op rekening NL 60 RABO 0375.8677.67

Wilt u een rit maken met de strandrolstoel, dan kunt u bellen voor een afspraak met het strandpaviljoen “De Toko” in Callantsoog Tel: 0224-582359 Voor dit jaar is het nog mogelijk de rolstoel te gebruiken tot 20 oktober.