Jongeren gestart met hun Gouden Kans binnen de gemeente Schagen

Algemeen
Toekomstperspectief hebben is ontzettend belangrijk.
Toekomstperspectief hebben is ontzettend belangrijk. (Foto:Astrid Volten)

SCHAGEN - Op 14 september zijn er 10 jongeren begonnen met hun Gouden Kans project in Schagen. Tijdens dit Gouden Kans project volgen de jongeren een half jaar trainingen en persoonlijke coaching en hebben ze de kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarbij werken ze aan een project met een duurzaam of sociaal thema bij organisaties die midden in de samenleving staan. Het biedt jongeren een kans om ervaring op te doen en een duidelijk beeld te krijgen voor een toekomstperspectief.
 

Voor wie?

Dit project is voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar die bijvoorbeeld gestopt zijn met een opleiding, een tussenjaar hebben en zoeken naar een zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft. En voor jongeren die op zoek zijn naar een volgende stap in hun carrière en extra vaardigheden willen leren.

Opening wethouder

Afgelopen vrijdag 25 september kwam wethouder Sigge van der Veek langs in Pand Raak voor een openingswoordje en een gesprek met de jongeren. Wethouder van der Veek: “We voorkomen hiermee dat jongeren thuis komen te zitten en niet weten wat voor keuzes zij moeten maken. In een maatschappij waar de prestatiedruk enorm is, biedt dit een mooie kans om even tot jezelf te komen en in alle rust keuzes te kunnen maken over je toekomst.” Pand Raak is de centrale locatie waar de jongeren éénmaal per week samenkomen voor workshops en groepsopdrachten. Zo kunnen ze elkaar leren kennen en samen ervaringen delen. 

Betrokken organisaties

Het Gouden Kans project vindt plaats in Noord-Holland Noord en is onderdeel van MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Het loopt van 1 oktober 2019 tot 1 oktober 2021. In die tijd kunnen acht groepen jongeren deelnemen. Het project wordt gecoördineerd door RPAnhn. De uitvoering wordt opgepakt door MEE & De Wering, Starters4Communities, Calibris en Parlan.