Wandelen voor Kenia

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

TUITJENHORN - In de periode van 4 tot en met 19 oktober organiseert de Stichting Vrienden van Joseph een wandeltocht door het mooie dorp Tuitjenhorn.

In verband met het Coronavirus loopt iedereen zelf de route op de dag en tijd die voor ieder het beste uitkomt. Na afloop kan het sponsorgeld overmaakt worden naar de bankrekening onderaan de route. Dit bedrag is € 5,00 p.p. en voor de kinderen € 2,50.

De route is tussen 4 en 19 oktober te vinden bij supermarkt Deen, slager “t Hof van Blankendaal, en de Reformwinkel op de hoek van de Willem Dekkerstraat.

De opbrengst van deze actie is voor de hongersnood in het gebied in Kenia waar de stichting samen met de Foundation Friends of Father Joseph in Kenia werken. De omstandigheden zijn daar erg schrijnend, werkeloosheid en geen uitkering, dat betekent geen geld voor voedsel, thee, maismeel en olie om te koken. Dus honger, veel honger!!

Daardoor veel ziekenhuisopnames, waarvoor de meeste mensen geen geld hebben om te betalen. Ook voor de medicijnen, dan heb je pech met heftige ziekteverschijnselen of zelfs de dood als gevolg. De Fadhyli group doet daar ontzettend veel werk. Zij helpen de meest kwetsbaren en zieken, proberen voedsel te regelen en zijn een luisterend oor voor de vele problemen die daar aan de orde zijn. Dus u loopt een rondje – samen vullen weer een mondje.