“Iedere LHBTI+’er moet zichzelf kunnen zijn”

Algemeen
Iedereen is gelijk in de samenleving, ongeacht geaardheid, geloof of kleur.
Iedereen is gelijk in de samenleving, ongeacht geaardheid, geloof of kleur. (Foto: nktwentythree)

SCHAGEN - Traditiegetrouw hijst gemeente Schagen ieder jaar op 11 oktober de regenboogvlag vanaf het gemeentehuis, op Coming Out Dag. Op die dag vieren we de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit.  De vlag is bedoeld om iedere LHBTI+-er te steunen. 

Locoburgemeester Jelle Beemsterboer: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en niet bang hoeft te zijn om hiervoor uit te komen. Als het nodig is, moeten we voor elkaar opkomen. Het hijsen van de regenboogvlag is daar een symbool voor. We nodigen alle inwoners uit om solidair met elkaar te zijn.”

Het is helaas nog steeds niet gemakkelijk voor LHBTI+-ers om voor hun seksuele voorkeur of genderidentiteit uit te komen. Acceptatie door de omgeving is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. 

Locoburgemeester Beemsterboer: “Het is pas echt een leven in vrijheid als je jezelf zichtbaar mag maken. Met de regenboogvlag zeggen we: je mag jezelf uiten, wij steunen je. Je hebt het recht om te zijn wie je wilt zijn. Je mag houden van wie je wilt. Ook voor onze medewerkers vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn. We staan we voor een inclusieve organisatie.”