Boeren en tuinders delen duizenden appels uit aan zorgcentra, verzorgingshuizen en de voedselbank in Noord-Holland

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Marbel de Graaf))

Lekker, gezond en betaalbaar voedsel voor ons allemaal

REGIO - Boeren en tuinders delen duizenden appels uit aan zorgcentra, verzorgingshuizen en de voedselbank in Noord-Holland.

Boeren en tuinders deelden op dinsdag 13 oktober tijdens de Dutch Food Week ruim 40.000 appels uit bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio. LTO Noord, belangenvereniging van boeren en tuinders en initiatiefnemer van de uitdeelactie, wil Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal.

In Noord-Holland worden op diverse plekken in o.a. Schagen, Heerhugowaard, Langedijk, Hollands Kroon, West-Friesland, Haarlemmermeer en Amsterdam meer dan 15.000 appels uitgedeeld. Zo gaan boeren en tuinders langs bij zorgcentra, woongroepen, een hospice en er is zelfs een ‘drive through’ waar ook omwonenden een emmer met appels kunnen ophalen. Nico Verduin, regiovoorzitter LTO Noord regio West: “We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen.”

Dutch Food Week

De uitdeelactie gebeurt tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘verbinden'.