Pluk de dag, eh sla

Algemeen
Pluk een gratis krop sla in T Zand.
Pluk een gratis krop sla in T Zand. (Foto: pr )

Pluk de dag met gratis sla

't ZAND - In het kader van duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG Nederland) kun je je vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 uur tot 21.30 uur een gratis krop sla gesneden worden voor je zelf en de buurt, met de ‘ kleinste voetprint ‘ ... ‘ aan de Bosweg 14 1756 CG ‘t Zand. Het perceel is verlicht.

In samenwerking met SDG Nederland is dit een van de duurzame doelen die Nederland heeft ontwikkeld. De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

Meer dan 100 initiatieven

Achter de zeventien doelen zitten 169 targets. Die maken ze nog concreter.

SDG Nederland is de beweging van iedereen die bijdraagt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) in Nederland. We zijn met meer dan 1.000 maatschappelijke organisaties, jongerengroepen, gemeenten, financiële instellingen, onderwijs- en kennisinstellingen en bewonersinitiatieven.

Olivijn is een van de partners van SDG Nederland.