Horeca Schagen ook open op 17 januari met landelijke actie

Algemeen
Geen lege stoelen meer als het aan de horeca ligt
Geen lege stoelen meer als het aan de horeca ligt (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

SCHAGEN - Ook de horeca in Schagen doet mee aan de landelijke actie om op 17 januari weer de deuren te openen. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland. De landelijke horeca heeft haar vertrouwen opgezegd in het kabinet. “Wij kunnen niet anders dan opengaan en open blijven”, meldt Johan de Vos namens de belangenorganisatie.

Meer dan 50 KHN-afdelingen, waaronder Schagen en Alkmaar, hebben besloten om op 17 januari de deuren weer te openen. “Nu voldoende steunmaatregelen vanuit het kabinet uit lijken te blijven, kan de horeca niet anders meer”, aldus De Vos.

We staan op het punt om keihard te verzuipen

De KNH stoort zich ook aan de achteloze manier waarop met de horeca wordt omgegaan en het gebrek aan empathie voor de branche. “Voor de horeca staat het water niet meer tot aan de lippen, inmiddels stroomt het de mond in. We staan op het punt keihard te verzuipen”, schrijft De Vos.

De horeca kiest voor 17 januari om te voorkomen dat ze de schuld krijgen van een oplopend aantal besmettingen door drukte voor en tijdens de feestdagen. “Want wij zijn ervan overtuigd dat onze branche niet het probleem is”, licht De Vos toe.

Strikte coronaprotocol

Bij de heropening houdt de horeca zich aan het strikte coronaprotocol dat eerder voor de horeca werd opgesteld. Daarbij staat de gezondheid van de gasten en medewerkers op één.