Meer dan 2000 bomen ingezameld voor Help Charley

Algemeen
De kinderen zijn ontzettend goed bezig. En dit zijn nog niet eens alle kinderen.
De kinderen zijn ontzettend goed bezig. En dit zijn nog niet eens alle kinderen. (Foto: Petra Zutt)

WAARLAND - Waar kleine kinderen zo groot in kunnen zijn. De afgelopen week zijn maar liefst meer dan 15 kinderen in Waarland en omgeving de buurt in gegaan om kerstbomen op te halen. En niet voor een eigen extra zakcentje, maar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun zieke dorpsgenootje Charley Rensen. De teller staat al boven de 2000 en gaat nog steeds door!

Kerstboom kan tot en met zondagochtend nog worden opgehaald

De zevenjarige Charley heeft voor de tweede keer leukemie. Na veel behandelingen en een stamceltransplantatie zou hij thuis moeten kunnen bijkomen, maar het 120-jaar oude huis waar hij met zijn ouders en broer leeft, is door de bijkomende ongemakken van een oud huis, verre van ideaal. Het huis heeft een flinke opknapbeurt nodig, alleen ontbreken financiële middelen en tijd om dit aan te pakken. Om een steentje bij te dragen bedachten de kinderen deze kerstboominzamelingactie. Ook worden ze geholpen door Stichting Help Charley, die een crowdfundingsactie is gestart.

Omgehakt naaldbos

Alle buurtbewoners en ook zelfs andere dorpelingen gaven massaal gehoor aan de oproep om hun kerstboom te laten ophalen door de kinderen. Inventief als ze zijn, kwamen ze aan met skelters, gemotoriseerde karretjes en zelfs trekkers, om alle kerstbomen op te halen. In de achtertuin van de 13jarige Steef lijkt het alsof er een naaldbos is omgehakt. Een kleine 1500 kerstomen liggen verspreid over het land. Bij een vriendje in de buurt liggen er ook nog bijna 1000.

Kerstboom ophalen of zelf brengen

Naast de buurtbewoners hebben ook verschillende tuincentra gehoor gegeven aan de actie. Alle niet verkochte bomen werden geschonken aan de kinderen. Zo dienen de bomen toch nog een goed doel. Er kan nog tot en met zondagochtend gebeld worden om bomen te laten ophalen. Dit kan door te bellen met Steef 06 38456216, Jesse 06 51626117, Petra 0629292325 of Corinne 06 24869437. Maar de bomen kunnen ook gebracht worden naar de Kerkstraat 25 of Veluweweg 6a in Waarland.

Kerstboominzameling Waarland Schagen

In de middag worden de bomen geteld. Maandagochtend 11 januari komen vijf medewerkers van het serviceteam van de gemeente Schagen om alle bomen ter plekke door de hakmolen te halen. De betaling van de bomen zal dan rechtstreeks gestort worden op het bankrekeningnummer van de Stichting https://helpcharley.nl/