IJsvereniging De Magnusrijders uit Schagen op duurzame toer

Algemeen
Zonnepanelen voor De Magnusrijders (foto: pr)
Zonnepanelen voor De Magnusrijders (foto: pr) (Foto: )

SCHAGEN - Er is nog geen ijs, maar De Magnusrijders uit Schagen staan niet stil. De ijsvereniging is altijd gespitst op duurzame toepassingen en oplossingen op het Nic. Veldboer complex aan de Snevert in Schagen. Energiebedrijf Vanben uit Heerhugowaard plaatste zonnepanelen op de ijskeet van De Magnusrijders. Voor een duurzame toekomst van de ijsvereniging uit Schagen.

Het project op de ijsbaan van Schagen werd opgezet met financiële ondersteuning van de plaatselijke Rabobank. Op de lange termijn moet deze duurzame toepassing zijn vruchten afwerpen voor de ambitieuze ijsvereniging die zondag 3 januari ook al een gezonde wandeltocht rond Schagen organiseerde.

De Snevert

Energie-expert en bestuurslid Kees Meereboer berekende de meest ideale optie voor De Magnusrijders. Yacine Ben Youssef van Vanben, erkend zonnestroom installateur sinds 2012, en Martien Oom van De Magnusrijders plaatsten de panelen op de oostzijde van het dak van de fraaie keet aan de Snevert.

De Magnusrijders

De schaatsclub bestaat sinds 2001 en verricht zijn activiteiten op het Nic Veldboerpark aan de Snevert 1M in Schagen. De Magnusrijders is een recreatieve ijsvereniging, met als doelstelling: het beoefenen en bevorderen van de schaatssport in de breedste zin van het woord.

Met een groep vrijwilligers wordt een natuurijsbaan en een kantine in stand gehouden. Er kan op het Nic Veldboerpark aan de Snevert door jong en oud worden geschaatst. Scholen worden betrokken, er wordt samengewerkt met Sportservice Schagen en er worden tal van activiteiten georganiseerd.