‘Buig als riet, het zal je goed doen’

Algemeen
Riet is buigzaam, deze flexibiliteit hebben we nodig. Houd vol iedereen!
Riet is buigzaam, deze flexibiliteit hebben we nodig. Houd vol iedereen! (Foto: Mabel Amber via Pixabay )

"Het is uiteraard uitgelekt. Drie weken extra lockdown. Vanavond zal Mark Rutte ons weer toespreken. Maar alvast het slechte nieuws een beetje inmasseren door het beetje voor beetje te laten uitlekken is een goede tactiek. Doe ik ook bij mijn kinderen als ik iets van ze wil en dat werkt prima.

Maar ja. Wat nu? Je kunt verschillende dingen denken en voelen. Je wordt boos, bang, verdrietig, gefrustreerd, je voelt je juist prima of je denkt dat het nooit meer goed gaat komen. Wat je ook denkt en voelt, misschien is het goed om te denken als riet. Als riet? Ja als riet.

Tekst gaat verder onder de foto

riet, buigzaam, lockdown

(Foto: Mabel Amber via Pixabay)

Kijk in een storm vliegt van alles weg en breekt van alles af. Hoge bomen vangen veel wind en zelfs de sterkste standvastige bomen kunnen bij een flinke storm compleet afbreken. Riet niet.

Riet buigt mee en komt vanzelf weer omhoog als de storm voorbij is. Word meer als riet. Het gaat er niet om of je het ergens mee eens bent of niet. Dat kan allemaal naast elkaar bestaan. Het gaat erom of je breekt of buigt. Als je wordt gebroken is het wellicht einde oefening. Als je meebuigt sta je vanzelf wel weer een keer rechtop. Dat gun ik jou, dat gun ik iedereen. Wees als riet. "

Van de redactie aan alle lezers van Schager Nieuwsblad offline en online.