Balgzandbrug (N99) vanaf 26 januari weer in gebruik

Algemeen
Werkzaamheden aan de Balgzandbrug
Werkzaamheden aan de Balgzandbrug (Foto: Rijks Waterstaat )

REGIO - Half oktober 2020 is Rijkswaterstaat gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de motoren van de Balgzandbrug (N99). Deze zijn toen verwijderd om op een andere locatie gereviseerd te worden. Dit is inmiddels gebeurd en de motoren worden deze week teruggeplaatst. Naar verwachting kan de Balgzandbrug vanaf 26 januari 17.00 uur weer bediend worden.

De extra reistijd bedraagt maximaal 30 minuten.

Planning

In de nacht van donderdag 21 januari op vrijdag 22 januari plaatst Rijkswaterstaat de motoren terug tussen 03.30 en 05.30 uur. Het monteren van de motoren vindt vervolgens plaats van 22 tot 26 januari. Naar verwachting kan de brug vanaf 26 januari 17.00 uur weer bediend worden en vervalt daarmee de hoogtebeperking voor de scheepvaart.

Hinder wegverkeer

Om de hijswerkzaamheden voor het terugplaatsen van de motoren veilig te kunnen uitvoeren en de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken worden de motoren op vrijdagochtend 22 januari tussen 03.30 en 05.30 uur teruggeplaatst. Verkeer wordt omgeleid:

• Verkeer vanaf de N99 (Den Helder) rijdt via de N249, N248 en de A7 richting Den Oever.• Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) rijdt via de N99, A7 en de N248 richting Den Helder.

Parallelbaan

De parallelbaan blijft gedurende de afsluiting toegankelijk voor  lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten. Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.