Oranje Fonds stelt NLdoet 2021 uit

Algemeen
NLdoet wordt paar maanden uitgesteld.
NLdoet wordt paar maanden uitgesteld. ((Foto: NLDoet ))

REGIO - Het Oranje Fonds stelt NLdoet 2021 met 2,5 maand uit. Gezien de huidige coronabesmettingscijfers en de verlengde lockdown vindt het Fonds het niet verantwoord om de grootste vrijwilligersactie van Nederland door laten gaan op 12 en 13 maart. NLdoet wordt daarom verplaatst naar het weekend van 28 en 29 mei.

Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we al genomen hebben, laat de huidige situatie het niet toe om NLdoet in maart plaats te laten vinden. Klussen konden alleen aangemeld worden als ze voldeden aan de geldende coronamaatregelen. We hebben alle deelnemende organisaties hierover geïnformeerd en opgeroepen om activiteiten buiten te organiseren. Desondanks komt maart echt te vroeg. Daarom verplaatsen we NLdoet naar het laatste weekend van mei. We hopen dat er dan – op anderhalve meter afstand - meer mogelijk is, maar monitoren de ontwikkelingen rond het coronavirus vanzelfsprekend nauwlettend.” Ook op de zes eilanden in het Caribische deel van ons Koninkrijk worden de activiteiten verplaatst naar 28 en 29 mei.

De duizenden sociale organisaties die meedoen zijn erg afhankelijk van NLdoet. Daarom kiest het Oranje Fonds ervoor om de vrijwilligersactie te verzetten en niet af te gelasten. “Tijdens NLdoet komen honderdduizenden mensen in actie om iets voor een ander te doen. Sociale organisaties die hoofdzakelijk draaien op vrijwilligers kunnen dankzij die hulp bergen met werk verzetten. Werk dat anders blijft liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud bij voedselbanken, dagbestedingscentra en hospices. Daarnaast is NLdoet een goede manier om nieuwe vrijwilligers te werven en die zijn onmisbaar, zeker in deze tijd”, licht Jetten toe.