Bloemrijk Schagen komt met alternatief

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Een blik terug naar het laatste weekend van januari vorig jaar: Een grote tulpenpluktuin in het Makadocentrum, waar door vele vrijwilligers gratis bosjes tulpen en zakjes groenten werden uitgedeeld. Kookworkshops, kinderworkshops, vrolijk op de foto en diverse presentaties van wat bloembollenkwekers en groentetelers doen in de gemeente Schagen. Dat allemaal in een door enthousiaste bloemisten versierd winkelcentrum. In verpleeghuis Magnushof en in de hospice in Schagen werden tuintjes opgebouwd en bloemwerken geplaatst. Dat was Bloemrijk Schagen vorig jaar.

“We hadden toen niet kunnen indenken dat het er voor deze 6e editie zo anders voor zou staan. Dit jaar kan ons evenement in de gebruikelijke vorm geen doorgang krijgen,” aldus Frans Dekker, voorzitter van Stichting Bloemrijk Schagen. “In augustus hadden we nog een sprankje hoop en hebben toch de veertigduizend bollen geprepareerd voor de kas. Echter werd al snel duidelijk dat het tijd werd voor ons plan B.”

Plan B: de verzorgingshuizen in het zonnetje

De zorg staat al maanden onder druk door het coronavirus en de mensen in de verzorgingshuizen mogen daardoor weinig bezoek ontvangen. Vandaar dat het bestuur tot de beslissing kwam om de bossen tulpen aan medewerkers en bewoners van verzorgingshuizen in gemeente Schagen en aan de hospice te gaan schenken. In de laatste week van januari worden de bossen dus afgeleverd in Warmenhuizen, Dirkshorn, Callantsoog, Sint Maarten, Tuitjenhorn, Waarland, ’t Zand, Schagen en Schagerbrug.

Daarnaast gaat een deel van de bossen naar de actieve groep Waarlanders die geld inzamelt voor de actie ‘Help Charley’. Zij zullen de op de bijbehorende website bestelde bossen tulpen rondbrengen op 28 januari.

Volgend jaar hoopt het bestuur om met alle betrokkenen weer een mooi evenement te kunnen neerzetten in het Makado winkelcentrum.