Niet gevaccineerd? ‘Dan komt u hier niet binnen’

Algemeen
Niet gevaccineerd? 'Dan komt u hier niet binnen.'
Niet gevaccineerd? 'Dan komt u hier niet binnen.' (Foto: Rowin van Diest)

REGIO - Nederlanders die niet gevaccineerd zijn, mag de toegang geweigerd worden door bedrijven en instellingen, zo staat in de wet. Zij willen dan eerst een vaccinatiebewijs zien, voor je gebruik kunt maken van diensten, producten en voorzieningen. Dat is het advies van de Gezondheidsraad.

Het advies geldt voor bijvoorbeeld werkgevers, scholen, zorginstellingen, de evenementenbranche, om zo de gezondheid van anderen te beschermen. Hiervoor moet volgens de Gezondheidsraad de Rijksoverheid wel toezicht houden over hoe bedrijven vaccinatiebewijzen willen gaan inzetten, zo schrijft NU.nl. 

Verplicht vaccineren

Het is op dit moment niet verplicht je te laten vaccineren tegen corona, maar mogelijk wordt straks dus wel gevraagd om een vaccinatiebewijs.

Vaccinatiebewijs voordelen

Hugo de Jonge (demissionair minister van Volksgezondheid) heeft zijn twijfels over een vaccinatiebewijs. Zo is hij van mening dat vaccinaties altijd vrijwillig moeten plaatsvinden. Om die reden vroeg hij de Gezondheidsraad om advies over de voordelen van een vaccinatiebewijs. 

Vaccinatiebewijs: meepraten

Wat vind jij van een vaccinatiebewijs? Laat je reactie achter op onze Facebook-pagina!