Jelle Beemsterboer brouwt verkiezingsbier

Algemeen
Jelle Beemsterboer (rechts) proost met zijn eigen gebrouwen bier.
Jelle Beemsterboer (rechts) proost met zijn eigen gebrouwen bier. (Foto: Marc Moussault)

REGIO - Wie Jelle Beemsterboer volgt in Schagen weet dat hij niet vies is van een verkiezingsstunt. Nu hij in de race is voor de Tweede Kamerverkiezingen was er dus ook wel iets te verwachten.

Jelle Beemsterbier, speciaal gebrouwen voor de verkiezingscampagne. Het bier is gebrouwen samen met de bolletjesbrouwerij in Warmenhuizen. De cadeaufles van 0,75 liter is helemaal in stijl ontworpen. Onder de passend groene kroonkurk gaat een fris hoppig IPA biertje schuil. Met een alcoholpercentage van 5,5% is het smaakvol, maar ook niet zo zwaar dat je de volgende dag niet fris weer op kunt. ‘Drink met verstand, dan ben je morgen weer fris’ is er dan ook op het etiket te lezen.

Blijf thuis maar blijf ook genieten

Het bier is te koop bij verschillende speciaalzaken in de hele regio: Slijterij De Laat in Alkmaar, Bolle Hendrik in Tuitjenhorn, Gall en Gall bij de AH in Warmenhuizen, Albert Heijn Callantsoog, Smultaria in Schagen, ’t Centrum in De Weere.

Hobbybrouwer

Jelle Beemsterboer, kandidaat op nummer 28 bij het CDA voor de komende verkiezingen, is bezig met een voorkeurscampagne. Hij wil namens de regio naar de Tweede Kamer en heeft daarvoor 17.500 voorkeurstemmen nodig. Over het Jelle Beemsterbier: ‘Politiek moet niet alleen maar serieus zijn, een vrolijke noot mag best. Ik brouw thuis soms zelf bier, gewoon op het gasfornuis. Dat ik nu mijn hobby met de verkiezingen kan combineren is eerlijk gezegd ook gewoon erg leuk. Dankzij de samenwerking met de bolletjesbrouwerij is het een professioneel bier geworden, zoals ik het zelf ook graag drink.’

Stemhokje

Ook voor de verkiezingen is het een goede zet. Normaal willen partijen nu veel in contact met mensen zijn, maar dat gaat niet vanwege corona. In de winkels komen mensen nog wel, dus het eigen bier in de schappen geeft meteen een kans om contact met mogelijke stemmers te maken. Jelle Beemsterboer: “Juist nu is het belangrijk om thuis ook te blijven genieten. Als het bier je smaakt, is in het stemhokje de keuze snel gemaakt.’

Collectorsitem

Van het speciale ‘Jelle Beemsterbier’ zijn 1.000 flessen gebrouwen. Het kan nog wel eens een collectorsitem worden. Als je het een paar weken bewaart heb je goede kans dat het biertje dat in de koelkast staat is gebrouwen door een Tweede Kamerlid, dat is alvast een mooi verhaal om de avond mee te beginnen als er na de lockdown weer visite kan komen.

Ondernemers die het bier ook willen bestellen voor hun slijterij of speciaalzaak kunnen dat doen via www.jellebeemsterboer.nl. Daar wordt bijgehouden waar het bier bij u in de buurt gekocht kan worden.