Buurtteam Schagen van Wooncompagnie introduceert Buurtborrelbonusbox

Algemeen
 buurtconsulent Annette Goossens met de Buurtborrelbonusbox.
buurtconsulent Annette Goossens met de Buurtborrelbonusbox. (Foto: )

SCHAGEN - Gezellig digitaal borrelen met de buren en ondertussen genieten van allerlei gratis hapjes. Samen wat bijpraten, ervaringen uitwisselen en elkaar door deze onzekere tijd heen slepen. Dat is de bedoeling van de Buurtborrelbonusbox, een initiatief van het Buurtteam Schagen.

‘We missen in deze tijd veel en zien elkaar minder dan normaal,’ zegt buurtconsulent Annette Goossens van Wooncompagnie. ‘En dat terwijl we elkaar juist nu nodig hebben. Via deze actie willen we onze huurders een hart onder de riem steken en stimuleren vooral contact met elkaar te houden.’

Een bonus voor de buurt

De Buurtborrelbonusbox is een spin-off van de BuurtBonus, een initiatief dat het buurtteam enkele jaren geleden in het leven riep. Bewoners die een goed idee voor hun buurt hebben, kunnen hun plan indienen bij het team. Namens Wooncompagnie wordt twintig euro per huishouden beschikbaar gesteld om het idee uit te voeren.

Voorwaarde is dat het plan een algemeen belang dient en minstens vier huishoudens (huurders van Wooncompagnie) betreft. Deze voorwaarden gelden ook voor de Buurtborrelbonusbox.

Lokale ondernemers

‘We zoeken voor deze actie naar ambassadeurs: één huurder kan, als organisator, de box bij ons aanvragen: voor een aantal buren, de hele straat of een heel complex.’ De buurtborrel dient online in een teammeeting te worden gehouden. Huurders verzorgen zelf de drankjes, maar de hapjes zijn ‘van het huis’. De borrelbox is gevuld met allerlei verse lekkernijen, beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. Aanmelden kan via de mail: buurtteamschagen@wooncompagnie.nl. of kijk voor meer informatie op de website van de wooncompagnie.