Dag DEEN, hallo DekaMarkt en Albert Heijn

Algemeen
Mevrouw de Bruin uit Waarland komt hier al sinds DEEN er gevestigd is.
Mevrouw de Bruin uit Waarland komt hier al sinds DEEN er gevestigd is. ((Foto: Theo Annes))

WAARLAND/TUITJEHORN - Supermarkt Deen in Waarland wordt zeer waarschijnlijk een Dekamarkt. Dat staat in de conceptplannen die zijn uitgelekt. De DEEN in Tuitjehorn krijgt een Albert Heijn formule. Dinsdagochtend maakte de directie van Deen supermarktketens bekend dat Deen wordt overgenomen door Vomar Voordeelmarkt, Albert Heijn en Dekamarkt.

In deze conceptplannen staat de verdeling van de supermarkten naar Albert Heijn, DekaMarkt en Vomar Voordeelmarkt. Het gaat in totaal om 80 winkels en 10.000 personeelsleden. 39 filialen krijgen de Albert Heijn-formule, 22 filialen de Vomar Voordeelmarkt- formule en 19 de DekaMarkt-formule.

Bij Albert Heijn, DekaMarkt en Vomar, alle drie partijen met stevige Noord-Hollandse wortels, is DEEN in goede handen.

Het is deze week hét gesprek van de week. DEEN verlaat Waarland en Tuitjehorn. Zo ook voor mevrouw Bruin. De 75-jarige Waarlandse komt al sinds DEEN gevestigd is in het dorp bij haar favoriete supermarkt. Zo ook vandaag (woensdag) ging ze met een karretje en mondkapje haar boodschappen halen. “Ik kom altijd bij DEEN. Het is een fijne winkel met een goed assortiment en vriendelijke personeel. Het is er gemoedelijk en vertrouwd. Het past bij dit dorp. Ik vind het jammer dat DEEN verdwijnt.’’ Ze loopt meerdere keren per week in de winkel, gewoon om rustig boodschappen te doen. Dat er een DekaMarkt voor in de plaats komt vindt ze jammer, maar wel het beste alternatief. “Als ik moest kiezen tussen VOMAR, Deka of Albert Heijn, dan denk ik dat Deka het best bij dit dorp past. Die formule slaat beter aan bij dit dorp.” Ze is blij dat een aantal randzaken als het personeel en de grote parkeerplaats hetzelfde blijft. “Ik blijf hier gewoon naartoe komen. We zien wel hoe het loopt. Zolang het personeel maar blijft, dan heb ik er vrede mee.”

Socials

Op Facebook en andere socials laten inwoners ook hun mening horen. Tini Knijn zegt; ‘’Alles is goed, blij dat er supermarkt is.” Nathalie DollTop, reageert: ‘’ Blij dat het geen Vomar word daar zijn er al genoeg van.’’ Gerda Dekker zegt het volgende: ‘’Als t goed mag t personeel blijven, dat is al heel fijn. Hopelijk houden ze de Deen mentaliteit.’’ Janny Boeder Vermeulen: ‘’ De DekaMarkt is ook een gemoedelijke winkel, past het huidige personeel prima bij!”


Logische stap

De overname is volgens algemeen directeur Leendert van Eck, die het concern sinds 2016 aanstuurt, dan ook een moeilijke, maar logische stap. ‘We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren. Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt,’ meent van Eck.

Hij vervolgt: ‘We zijn met de familie gedurende een langere periode een zorgvuldige oriëntatie gestart met het oog op de toekomst van DEEN. Hierbij waren de continuïteit voor de medewerkers, het behoud van de waarde voor klanten, de zorgvuldigheid van een transitieproces dat noodzakelijk zal zijn in geval van overname en het borgen van de belangen van Superunie, de inkooporganisatie waarvan we al decennialang loyaal lid zijn, de belangrijkste criteria voor DEEN. Bij Albert Heijn, DekaMarkt en Vomar, alle drie partijen met stevige Noord-Hollandse wortels, is DEEN in goede handen.’

Leendert van Eck, directeur van DEEN Supermarkten.
DEEN Tuitjehorn wordt AH.