DUURZAAM

Uw duurzame project gefinancierd door Zonneparkfonds gemeente Schagen

Algemeen
Zonnepark in 't Zand
Zonnepark in 't Zand (Foto: Pierre Mettes )

SCHAGEN/HOLLANDS KROON - Is het niet fantastisch als mooie ideeën en plannen ook echt gerealiseerd worden? Het Zonneparkfonds van de gemeente Schagen financiert duurzame en innovatieve plannen. Heeft u een goed idee om op een duurzame manier energie op te wekken of juist te besparen? Of een plan gericht op vergroening van de leefomgeving of circulaire economie? Laat deze niet versloffen en dien de aanvraag in.

Deadline aanvraagronde 1 maart 2021

Iedere bewoner, instelling, vereniging, stichting, school en bedrijf uit de gemeente Schagen kan een aanvraag indienen bij het Zonneparkfonds. Heeft u altijd al een moes- of pluktuin willen beginnen waar de hele buurt van kan genieten? Heeft u ideeën voor hergebruik van materialen? Of wilt u een oplaadpunt of zonnepaneel bij de sportvereniging om zo de leden van eigen stroom te voorzien? Geen duurzaam idee is te gek.

Schager Uitdaging

Zonneparkfonds gemeente Schagen wordt beheerd door de Schager Uitdaging. Het is een laagdrempelig fonds, speciaal gericht op duurzame initiatieven van inwoners van de gemeente Schagen, met een maatschappelijk doel. Op dit moment zit er € 20.000,- euro in het Fonds. De eerste € 10.000,- is door Kolksluis Solar B.V. in ’t Zand beschikbaar gesteld. De gemeente Schagen heeft dit bedrag verdubbeld. Ziet u al kansen om uw plan te realiseren?

Via de website Schager Uitdaging kan het aanvraagformulier gedownload worden. Daar zijn tevens de fondscriteria waar een aanvraag aan moet voldoen te vinden. Deze criteria zijn opgesteld door de gemeente Schagen. Per jaar komen er twee aanvraagrondes. De deadline voor deze eerste aanvraagperiode is 1 maart 2021. De tweede aanvraagperiode sluit op 1 oktober 2021.

Aanmelden

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jolijn, manager van de Schager Uitdaging. “Voor vragen kunt u gewoon bellen, want we willen niemand uitsluiten. U kunt alleen, maar ook als groep, club of zelfs als schoolklas een aanvraag indienen. Hoe meer response hoe beter. Het laat zien dat wij met elkaar en met de aarde betrokken zijn.’’

Na het indienen worden de plannen beoordeeld door een commissie, die bestaat uit bestuursleden van de Schager Uitdaging en de gemeente Schagen. U wordt uitgenodigd als uw plan door de selectie is.