Steun de dieren in Vlindorado

Algemeen
Avontuurlijk stapstenen pad in een van de vijvers van Vlindertuin Vlindorado
Avontuurlijk stapstenen pad in een van de vijvers van Vlindertuin Vlindorado ((Foto: Vlindertuin Vlindorado/archief))

WAARLAND - Corona is geen pretje. Ook niet voor Vlindorado. In de vlinder- en vogeltuin van Vlindorado is niemand te vinden en er is ook nog geen zicht op wanneer de dierentuin weer open mag. Daarom is de organisatie op zoek naar manieren om de corona periode door te komen en om dieren te kunnen blijven voeren.

Doneer een bedrag en steun Vlindorado

Harald en Pauline Dekker laten op de website van Vlindorado weten dat ze graag alles op alles zetten om Vindorado deze coronacrisis door te komen. “ Help mee en steun onze actie. Klik op de button en steun een vogel. Of klik op een van de leuke arrangementen.” Op dit moment is er een doneeractie aan de gang. Iedereen die Vlindorado een warm hart toedraagt kan direct zijn of haar steentje bijdragen.


Lekker warme temperatuur

Vlindertuin Vlindorado is één van de meest bijzondere vlindertuinen van Europa. Door de warme temperatuur, de hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de prachtige flora en fauna die je om je heen ziet, lijkt het of je in de tropen bent. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten opzoek naar nectar en fruit. 

Vlindertuin Vlindorado kweekt in de eigen rupsenkwekerij een aantal tropische vlinders zelf. Daarnaast komen wekelijks 500 tot 800 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de ‘poppenkast’ en kunnen daar ontpoppen tot een mooie vlinder. Als je geluk hebt kan je zelfs een vlinder geboren zien worden. Naast de vlindertuin is er ook nog een grote inloop volière met prachtige (sub) tropische vogels. Denk bijvoorbeeld aan de groene en zwartnek arassari.

Afbeelding