Honderd inwoners overleden aan corona in de Noordkop

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

SCHAGEN - In de Noordkop zijn precies honderd inwoners overleden aan het virus corona. Dat laten de actuele cijfers zien van het RIVM en GGD Hollands Noorden. Woensdag werd deze grens bereikt nadat er twee coronadoden in de gemeente Schagen en Hollands Kroon werden gemeld. In deze twee gemeentes zijn in de Noordkop ook de meeste doden gemeld sinds maart vorig jaar.

In de gemeente Schagen heeft het virus in totaal 44 dodelijke slachtoffers geëist. Alleen al in de maand februari die jaar zijn er tien inwoners overleden aan het virus. In Hollands Kroon zijn in totaal 20 mensen aan corona overleden. Verder is er een positief geteste inwoner van de gemeente Den Helder in het ziekenhuis opgenomen, in totaal de 35ste in bijna een jaar tijd.

Met twintig nieuwe coronabesmettingen brak de gemeente Den Helder woensdag door de grens van in totaal drieduizend mensen die besmet zijn geraakt (3.008). In Hollands Kroon kwamen er zeventien nieuwe gevallen bij. Twaalf inwoners van de gemeente Schagen testten positief, terwijl er op Texel drie besmettingen bijkwamen.

In totaal zijn er sinds gisteren in de Noordkop 52 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 35 minder dan dinsdag.