Baasje gezocht voor deze hanen

Algemeen
Deze hanen zijn afgelopen tijd gevonden in de vrieskou. Wie heeft er een plekje voor hen?
Deze hanen zijn afgelopen tijd gevonden in de vrieskou. Wie heeft er een plekje voor hen? (Foto: Dierenasiel Schagen)

Voor kat Jenny van afgelopen editie Baasje Gezocht is gelukkig weer een fijn nieuw thuis gevonden!

Deze week opnieuw een noodkreet om een plekje te vinden voor een haan. Het is afschuwelijk hoeveel van deze dieren gedumpt worden, zelfs in de afgelopen koude periode.

Op de meest bizarre plekken werden ze aangetroffen en er is ook met enige regelmaat aanbod van hanen waar men netjes afstand van wil doen.
Maar helaas zijn de opvangplekken voor hanen beperkt, is de DierenOpvang afhankelijk van de doorstroom en is men in de DierenOpvang ook zeker geen voorstander om deze dieren maar door te brengen naar andere opvangen waardoor het probleem alleen maar verschoven wordt en het dierenwelzijn ook niet ten goede komt.
Daarom kunnen niet altijd alle aangemelde hanen direct opgevangen worden en moeten ze helaas op een opnamelijst geplaatst worden.
Dat geeft soms onbegrip; “we zouden geen dierenliefhebberszijn, we doen niet waar we voor zijn of we laten dieren aan hun lot over” daarnaast reacties van mensen die het allemaal beter weten hoe het moet. Jammer.


In de opvang zitten nu meerdere hanen die klaar zijn voor adoptie en daarnaast nog een aantal in ziekenboeg of quarantaine.
Wie heeft er een plek voor één van deze prachtige middelgrote hanen ze zijn allemaal heel verschillend qua kleur en zijn te bezichtigen via de website.

Heb je belangstelling voor een asieldier van de website, neem dan telefonisch contact op met de DierenOpvang in Tuitjenhorn via 0224-551818 (optie 1).
Kijk voor meer informatie op: www.dierenasiel-schagen.nl