Crowdfundactie Bloeikas geslaagd

Algemeen
De bordjes met sponsoringbedrijven rijzen de pan uit.
De bordjes met sponsoringbedrijven rijzen de pan uit. ((Foto: aangeleverd ))

‘t ZAND - Afgelopen weken heeft de Bloeikas uit ‘t Zand heel hard gewerkt om een bedrag van 10.000 euro op te halen. Dit in samenwerking met Regiobank en De Heij Adviesgroep. Na hard werken en sponsoren is het streefbedrag ruimschoots behaald. Er is bijna 12.500 euro opgehaald.

De kinderen van de Bloeikas, de andere gebruikers van het schoolplein en leerkrachten hebben veel acties opgezet om geld op te halen om dit streefbedrag te halen. Tevens hebben betrokken bedrijven uit de omgeving een bijdrage geleverd. Zij konden een houten bordje sponsoren, die vervolgens in een mast op het schoolplein kwam te hangen. Zo kwamen ze langzaam tot aan de top. De verzekeraar NH1816 sponsorde het bordje in de top met een extra hoog bedrag. Jos van der Ploeg durfde de uitdaging aan te gaan om in de wiebelboom het laatste bordje op te hangen.

Ze kwamen zelfs hoger uit dan waar ze op gehoopt hadden. Een bedrag van bijna 12.500 euro. Met dit bedrag en samen met eerdere gekregen subsidie en opgehaald bedrag van de dorpenveiling kunnen ze het grootste deel van de kosten voor een speelschip en doelenvanger bekostigen.

En dankzij de inzet van een paar geweldige vaders en vader en zoon Van der Ploeg hebben ze de vereiste voorbereiding voor de speeltoestellen gedaan. De kinderen wachten met smart op de nieuwe toestellen en het groen van de gemeente Schagen.