Online informatieavond Stolperbasculebrug

Algemeen
De Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 in Stolpen.
De Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 in Stolpen. ((Foto: Provincie Noord Holland ))

SCHAGEN - De Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 in Stolpen, gemeente Schagen wordt in de toekomst vervangen door een nieuwe ophaalbrug. Op 10 maart is er een online informatieavond over het ontwerp van de nieuwe brug en het online platform waarop reacties kunnen worden achtergelaten.

Het ingenieursbureau Witteveen + Bos startte vorig jaar met het uitwerken van het ontwerp en de verkeerssituatie. Reacties en suggesties uit eerdere informatiesessies met de buurt en belangengroepen zijn hierin zoveel mogelijk verwerkt.

Online reageren op het ontwerp

De provincie betrekt de omgeving graag bij de plannen en wil vragen en reacties goed inventariseren. Omdat een fysieke bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen voorlopig niet mogelijk is, is naar online manieren gezocht. Witteveen + Bos heeft daarom een online platform ontwikkeld met de plannen, waarop reacties kunnen worden achtergelaten. Doorlopend worden nieuwe vragen beantwoord en wordt het online platform bijgewerkt. Het platform is beschikbaar voor vragen en reacties tot 31 maart 2021.

Informatieavond

Tijdens de online informatieavond licht de provincie de plannen toe en leggen zij uit hoe het platform werkt

Wanneer: Woensdag 10 maart 2021. Tijd: 19.30 tot 21.00 uur. Link: https://stolperbrug.inbeeld.app/ en klik op ‘Informatieavond’; de pagina is nu nog niet beschikbaar

Iedereen kan meedoen via de browser of de Teamsvergadering. Wie verhinderd is kan op zijn gemak op een later moment de plannen bekijken en een reactie plaatsen.

Over de Stolperbasculebrug

De Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 moet worden vervangen. De brug uit 1934 is sterk verouderd en te smal voor vrachtverkeer. Er komt een nieuwe (beweegbare) brug aan de noordkant van de huidige brug. Deze wordt breder en robuuster, met een levensduur van 100 jaar. De huidige Stolperbasculebrug blijft in gebruik tot de nieuwe brug klaar is en wordt pas daarna gesloopt. Zo blijft deze belangrijke verbinding behouden, en de regio bereikbaar. De werkzaamheden zijn op dit moment gepland voor 2023-2024.