Geniet van het uitzicht op nieuw bankje

Algemeen
Het bankje werd vakkundig geplaatst.
Het bankje werd vakkundig geplaatst. ((Foto: Seniorenpartij Schagen ))

TUITJEHORN - De Seniorenpartij Schagen heeft in haar verkiezingsprogramma de wens uitgesproken voor meer bankjes in de gemeente Schagen.

Nu blijkt dat er meer dan voorheen gefietst wordt. Wat goed is voor het welzijn van onze inwoners Naar aanleiding hiervan is eind 2020 een motie gemaakt. Marga van de Seniorenpartij vond het een mooi idee om dat te koppelen aan 100 jarigen. Dat werd niet door de wethouder opgepakt Omdat dat teveel monumentjes zouden worden. En het onderhoud bij de gemeente zou liggen. Maar als alternatief kreeg Marga wel het volgende aanbod. Er zouden in de opslag nog 8 bankjes staan. Die mag zij in overleg ergens plaatsen waar het kan en mag.

Het eerste bankje is geplaatst in Tuitjehorn . Daar is een groenadoptie plan gerealiseerd. Het bankje is er om te genieten van het mooie uitzicht. En vooral om de eenzaamheid te voorkomen. Gezellig met inwoners gesprekken voeren. Een kopje koffie te drinken en te genieten. De gemeente Schagen werkt hier positief aan mee. Vrijdag 26 februari is daar de eerste geplaatst.