“Ik ging zelfs met een verrekijker en vergrootglas op pad”

Algemeen
Gymjuf Lianne en de winnaar Jace.
Gymjuf Lianne en de winnaar Jace. (Foto: Team Sportservice)

CALLANTSOOG - Die Jace de Jong. Won hij toch zomaar een van de goodiebags die Team Sportservice verlootte met de speurtocht in de voorjaarsvakantie. Nou ja, zomaar… Hij moest er natuurlijk wel eerst het een en ander voor doen. Maar dat was geen probleem, eerder een superleuke uitdaging. Daar ging hij. Door de wijken van zijn dorp Callantsoog.

140 kinderen deden mee aan speurtocht voorjaarsvakantie van Team Sportservice

Allereerst op zoek naar alle tien posters die de buurtsportcoaches van Team Sportservice verstopt hadden. En daarna moest hij nog maar zien of hij de antwoorden op alle vragen die op de posters stonden goed kon beantwoorden. Oh ja, en de beweegoefening die erbij stond uitvoeren. Hoewel dat niet verplicht was om kans te maken op de prijs.

Ik, ik, ik

Jace kreeg zijn volle goodiebag met sport- en spelmateriaal persoonlijk overhandigd door zijn gymdocent Lianne Steenman. “Aan het eind van de gymles vertelde ik over de speurtocht en dat er iemand in de klas zat die de goodiebag gewonnen had. Voor ik mijn zin kon afmaken riep Jace al: ik, ik, ik. Zo leuk! Hij was heel enthousiast en blij”, lacht Lianne.

Met vergrootglas op pad

Er kwamen nog veel meer leuke reacties binnen in onze mailbox. Zo vertelde Saar dat ze het zo leuk vond om te doen: “Ik ging zelfs met mijn verrekijker en vergrootglas op pad. Ik vond vooral de oefeningen heel leuk.”

Kikkersprongen op straat

Een moeder mailde: “Een erg leuk middagvullend programma met onze dochter. We stonden midden op straat kikkersprongen te maken.” Cas, Wout, Sepp en Jesse liepen de speurtocht ook in de vakantie. “Het was super! In het lentezonnetje opdrachten lezen, samenwerken en sporten”, mailden de vier. En verder nog heel veel bedankjes van ouders en hun kroost.

Andere dorpen aan bod in meivakantie

In de meivakantie komt er een vervolg. Marjolein Hagen van Team Sportservice: “We hebben nog niet in alle dorpen van de gemeenten Hollands Kroon en Schagen onze speurtocht uit kunnen zetten. En met het enthousiasme van de inwoners in onze zak kunnen we natuurlijk niet achterblijven in de andere wijken. Het is mooi om te zien dat we kinderen, vooral in deze tijd, blij kunnen maken en een sportieve activiteit kunnen aanbieden. Niks is zo gezond als lekker buiten in beweging zijn.”

De winnaars op een rij

De winnaars in de gemeente Schagen op een rij (ze hebben allemaal al persoonlijk bericht gehad én de goodiebag in ontvangst genomen)

  1. Petten: Saar Nierop
  2. Dirkshorn: Marit en Lotte Goudsblom
  3. Schagen: Esmee en Lars de Feij
  4. Waarland: Daniel Koel
  5. Callantsoog: Jace de Jong