Pasen

Dit kun je wel thuis doen met Pasen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: press ?? and ? via Pixabay )

Dit jaar kunnen we met Pasen niet met zijn allen de straat op of naar een meubelboulevard. Maar we kunnen wel een heleboel thuis. De redactie van Schager Nieuwsblad heeft een aantal leuke paasactiviteiten voor je op een rijtje gezet. Dit is er allemaal in en rondom je huis te doen.

Paasontbijt maken

Wat is Pasen zonder ontbijt, juist....geen Pasen. Begin Pasen dus met een heerlijk zelfgemaakt ontbijt. Maak de wat traditionele recepten als omelet, mini quiches of een croque monsieur. Of ga creatief aan de slag en verras jezelf en je gezin. Denk eens aan een gepocheerd eitje op een bedje van avocado, een cracker met hüttenkäse, groene asperges en zwarte peper of een triffle met yoghurt, advocaat, stukjes cake en noten? Het oog wil ook wat, dus kleed het allemaal feestelijk aan. Maak een leuk paasmandje van geel karton waar de warme broodjes in kunnen, of een leuk eierdopje van een eierdoos.

Blij ei Pasen schilderen

Foto: Pixabay

Eieren schilderen

Of je nou wel of niet naar buiten gaat, deze traditie mag sowieso niet ontbreken tijdens Pasen. Tover je eettafel na het ontbijt om tot een schildertafel, pak kwasten en verf erbij en aan de slag: wie schildert z’n eitje het mooist?

Kleuren en knutselen

Houdt je kind van tekenen en kleuren? Download dan één van de vele gratis kleurplaten in het paasthema die online te vinden zijn. Kijk eens op Topkleurplaat.nl of kleurplaten.nl. Wedden dat er iets leuks tussen zit?


 Foto: eroddy02 / Pixabay 

Eieren zoeken

Wat is Pasen zonder het spel eieren zoeken? Om het extra leuk te maken, kun je naast chocolade-eieren ook verrassingseieren verstoppen. Die koop je of maak je gemakkelijk met plastic eieren die je vult met snoepjes. Niet alleen leuk met kinderen, ook leuk voor volwassenen. Maak er dan een wedstrijd van. Zet de wekker en probeer binnen een minuut zoveel mogelijk eieren te vinden.


 Foto: Joshua Choate via Pixabay 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding