60 jaar W.N. Kramer Trekkers: Het ontstaan van een pakkende slogan

Agrarisch
Een pakkende slogan voor Kramer Trekkers.
Een pakkende slogan voor Kramer Trekkers. (Foto: aangeleverd)

Een goed idee, ga met Kramer in zee: hoe kwam deze slogan tot stand?

Wim Kramer was bij een klant in de Schermer om een nieuwe Zetor te verkopen. Daar ging hij ‘s avonds weg en hij dacht: ‘ik krijg de Zetor nu nog niet op papier’. Hij zei onbewust bij het weggaan; ‘een goed idee, ga met Kramer in zee’.

W.N. Kramer Trekkers viert dit jaar het 60 jarig bestaan (1961-2021)

De klant grijnsde wat en Wim kramer ging naar huis. Later belde de klant op: ‘ben je thuis ik kom even testrijden op de Zetor’. Hij had zijn zoontje mee en ze raakten nog even aan een bakkie thee om verder te praten. Kramer vroeg: ‘wat ga je doen?’ ‘Ik denk dat ik de kousen maar uittrek’, was het antwoord. Wim Kramer keek hem aan met wat bedoel je? ‘Van de week zei je een goed idee ga met Kramer in zee? Dan doe je toch je kousen uit?’ De handel was rond. Leuke humor om zo handel te doen.

Twee à drie jaar later was Wim Kramer op een excursie naar Denemarken naar de Hardi spuitmachines. Over en weer werden verhalen verteld in de bus en zo vertelde Wim zijn verhaal hoe de handel tot stand kwam door zijn aanzet van: ‘een goed idee, ga met Kramer in zee’. In de bus werd daar zo enthousiast gereageerd dat Wim gelijk dacht: ‘o jee, dit gaat verkeerd, straks gaat iemand met mijn verhaal aan de haal’.

Na thuiskomst werd er gelijk geadverteerd met de slogan in alle bladen, zodat iedereen wist dat ‘Een goed idee, ga met Kramer in zee’ bij het bedrijf in Burgerbrug hoorde.