PASEN

Familierecept: Cupcakes bakken met Pasen

Algemeen
Wie bakt de lekkerste Paas cupcakes?
Wie bakt de lekkerste Paas cupcakes? (Foto: Andry S via Pixabay )

Nog een aantal dagen te gaan en dan is het Pasen. Niets is leuker en lekkerder dan iets zelf maken. Het is een prima tijdverdrijf en de kinderen glimmen van trots na het bakken van hun eigen creaties. De keuken ruikt heerlijk en als de cakejes klaar zijn is het versieren geblazen. Reken maar dat er heel wat chocolade in de kindermondjes gaan in plaats van op de cup cakes.

Maar wat komt er bij kijken? Het is eigenlijk heel simpel. Kijk snel of je dit in huis hebt:

Recept voor 12 cup cakes

1 pak cup cake mix (te koop in de supermarkt)
100 gram margarine op kamertemperatuur
100 milliliter melk
2 eieren op kamertemperatuur

Om de mooie cakes in vorm te krijgen is het handig als je cup cake vormpjes en of papiertjes hebt. Daarnaast is een kunststof mesje, kleine sateprikkertjes en een theelepeltje wel handig voor het versieren.

Wat heb je nodig als versiering? sprinkels, hagelslag, chocolade toppings, decoratiestiften, poedersuiker en eventueel witte en gele fondant.

Bereidingswijze en versieren

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Hoe moeilijk dat ook is. Zijn ze echt afgekoeld? Dan kun je gaan versieren. Heb je fondant, kneed dat een stukje geel en of wit fondant tot een bolletje. Deze rol je uit tot een plakje en met het mesje kun je er allerlei vormpjes van maken. Denk aan een eierschaal of een geel kuikentje. gebruik een zwarte stift voor het tekenen van de ogen en het snaveltje. Heb je geen fondant, maak dan van poedersuiker en een beetje water een dik papje. Smeer dit uit op je cupcake zodat je een plakkerige ondergrond hebt voor de rest van je versiersels. Wees niet zuinig en strooi er maar op los!