Sport

Rick Visser blijft hoofdtrainer bij Con Zelo dames senioren 1

Algemeen
Rick Visser blijft voorlopig hoofdtrainer bij handbalvereniging Con Zelo
Rick Visser blijft voorlopig hoofdtrainer bij handbalvereniging Con Zelo (Foto: aangeleverd)

WAARLAND – Handbalvereniging Con Zelo kan ook in het seizoen 2021-2022 rekenen op hoofdtrainer Rick Visser. Hij tekende een jaar bij als trainer en coach van de dames senioren 1, uitkomend in de eerste klasse. Ook traint hij momenteel dames 2, A1, B1 en de recreanten.

Na gesprekken met spelers en bestuur besloot Visser zijn inmiddels vijfjarige hoofdtrainerschap bij de Waarlandse club met nog een seizoen te verlengen. “We zijn nog niet klaar”, zegt de 33-jarige Visser, voor wie het huidige seizoen eigenlijk zijn laatste zou zijn. Maar dat seizoen viel door corona in duigen.

“De afgelopen drie jaar hebben we toegewerkt naar een zelfstandige groep die zelfstandig wedstrijden kan spelen, die zelf keuzes maakt en beslissingen neemt en die zijn mond durft open te trekken. Dat kwam er aan het begin van het seizoen net allemaal uit, we wonnen wedstrijden in de laatste vijf minuten. Dat maakte dat zowel de spelers als het bestuur en ik vonden dat we nog niet klaar waren. Daarbij gaat de jeugd nu doorstromen. Daar hebben we vier jaar naartoe gewerkt, dus daar onderdeel van kunnen zijn, is mooi natuurlijk. Het is een leuke groep: ze zijn leergierig, ze willen nog steeds iets aannemen van mij en mijn collega-trainer/coach Nicole Quadvlieg. Zo lang dat nog aan de orde is, is het goed.”

Con Zelo-voorzitter Maaike Boekel hoopt dat er snel weer competitiewedstrijden mogen worden gespeeld: “We hebben dit seizoen helaas maar weinig kunnen handballen, dus hopelijk kunnen we straks gauw weer volledig de velden op. Doelstelling van ons 1e team is hoge ogen te gooien in de eerste klasse en daarvoor gaan we graag samen met Rick door op de ingeslagen weg.”