Fout geslopen in uitnodigingsbrief aan ondernemers

Algemeen
'Er is iets verkeerd geknipt en geplakt uit een eerdere brief', aldus wethouder Jelle Beemsterboer.
'Er is iets verkeerd geknipt en geplakt uit een eerdere brief', aldus wethouder Jelle Beemsterboer. (Foto: Pierre Mettes)

SCHAGEN - Afgelopen week zijn er 2500 ondernemers uitgenodigd om mee te doen aan een ondernemerspeiling. Gemeente Schagen wil hiermee inzicht krijgen in de wensen en ambities van het ondernemers- en vestigingsklimaat in Schagen.

Het blijkt dat er in de uitnodigingsbrief een onjuiste passage staat, waarin wordt aangegeven dat er in de gemeente Schagen geen actieve ondernemersverenigingen zijn. Dit is incorrect.

Wethouder Jelle Beemsterboer: “Het onafhankelijke onderzoeksbureau I&O Research voert dergelijke peilingen voor meerdere gemeenten uit. Deze passage is gekopieerd uit een brief van een andere gemeente en is vervolgens aan onze aandacht ontsnapt. Een menselijke fout. Daarvoor mijn excuses. We hebben een goede en nauwe samenwerking met onze ondernemersverenigingen. Gelukkig hebben we direct al een aantal ondernemers persoonlijk gesproken om dit recht te zetten. Hopelijk weerhoudt deze vergissing er niemand van om aan dit onderzoek mee te werken. We horen graag wat goed is en nog beter kan, zodat we hierop als gemeente kunnen inspelen.”