Wandel mee met de virtuele 40.000 meter mars

Cultuur
Zet de wandelschoenen maar klaar.
Zet de wandelschoenen maar klaar. (Foto: Pixabay)

TUITJENHORN - Sinds jaar en dag is het een feit: op de zaterdag na Hemelvaartsdag vindt de sponsorwandeltocht van de 40MM plaats. Alle 40MM wandelaars lopen om sponsorgeld bijeen te brengen waarmee alle 40MM projecten kunnen worden ondersteund.

40MM wandeltocht gaat virtueel

Door corona gaat dit jaar de wandeltocht niet in de bestaande vorm plaatsvinden maar wel in een nieuwe vorm: een virtuele sponsorwandeltocht! Dit betekent dat de wandelaars niet kunnen genieten van het mooie parcours zoals wij normaliter uitzetten, maar dat de wandelaars zelf mogen bepalen wanneer, waar, welke en in hoeveel dagen zij hun gewenste afstand lopen! Uiteraard mag er ook voor gekozen worden om niet de gehele 40 km te lopen. Dit alles wordt geregistreerd in een speciale app. We hebben de maand mei dan ook uitgeroepen tot ‘40MM mei wandelmaand’. Een totaal nieuwe opzet, maar wel passend voor deze tijd. Juist nu is het zo belangrijk om te sporten en fit te blijven, dus we hopen vele wandelaars jong en oud (uit heel West-Friesland en daarbuiten) te kunnen motiveren om sponsorgeld in te zamelen en de wandelschoenen aan te trekken!

Kinderroute

Net zoals andere jaren hebben wij ook nu aan de kleine wandelaars gedacht. Je kunt ervoor kiezen om samen met je kind(eren) een route van 4 km te lopen.

Inschrijven

kan tot en met 30 april via de site 40mm.nl door de roze button aan te klikken. Als je je tussen 1 april tot en met 24 april 2021 inschrijft, dan start je 1 mei met lopen. Als je je inschrijft tussen 25 april en 30 april 2021 dan start je 5 mei met lopen. De inschrijfkosten zijn €3,- Download de Racemap app op jouw mobiele telefoon via de Google Play Store of in de App Store en installeer de app. In de laatste week van april krijg je een mail met daarin een link die ervoor zorgt dat je in de 40MM omgeving komt.

Sponsorgeld

Per inschrijving wordt minimaal €10,00 aan sponsorgeld gevraagd. Deze kan je direct bij de inschrijving al overmaken. Je kunt er ook voor kiezen om het totaal bedrag wat je aan sponsorgeld denkt op te halen meteen over te maken. Kies je hier niet voor dan is het ophalen van sponsorgeld bijna hetzelfde als andere jaren. Dit betekent dat je in je omgeving vraagt of je gesponsord kan worden. En aan het einde het geld overmaakt naar de 40MM.