Maak meters voor Stichting ALS en doe mee met A Local Step

Algemeen
Van A Local Swim naar A Local Step. Nathalie Raadgers en Marjolein Deutekom maken flinke meters.
Van A Local Swim naar A Local Step. Nathalie Raadgers en Marjolein Deutekom maken flinke meters. ((Foto: vincentdevriesfoto.nl))

SCHAGEN - Geen A Local Swim maar A Local Step. Een andere challenge maar met hetzelfde goede doel voor ogen, Stichting ALS Nederland. Een 100% coronaproof evenement, waar iedereen aan mee kan doen.

Bewustwording van je lichaam, maak die meters

Na de drie zeer succesvolle edities van A Local Swim Schagen was het extra zuur om nu voor de tweede achtervolgende keer niets te organiseren om geld in te zamelen voor Stichting ALS,’’ zeggen initiatiefnemers Marjolein Deutekom en Nathalie Raadgers. Daarom heeft het team, dat verder bestaat uit Annemieke Verduin, Edo Meinema en Martin Everkes, voor dit jaar A Local Step bedacht.

“We gaan meters maken. Wandelen, fietsen, zwemmen of hardlopen. Of een mix van dit allemaal. Net wat je wilt. Wat jij leuk vindt en waar jij plezier aan beleeft. Als je maar zoveel mogelijk kilometers maakt. Als jouw sponsoren maar onder de indruk zijn,” zeggen Marjolein en Nathalie enthousiast.

Corona geen obstakel

De drive van de dames is ongekend. Ondanks hun fulltime banen steken ze vele uren tijd in A Local Swim en A Local Step. “Na de afgelasting van A Local Swim in 2020 en de huidige omstandigheden waarin we nu samenleven, konden we niet anders dan iets anders bedenken. Stichting ALS Nederland heeft het geld zo hard nodig, corona mag geen obstakel zijn.’’

Persoonlijke missie

Voor Nathalie is deze jaarlijkse missie ontstaan nadat zij op 11 mei 2013 haar moeder, Thea Raadgers, verloor aan deze vreselijke ziekte. Met haar in gedachten springt Nathalie in 2014 samen met vriendin Marjolein Deutekom voor het eerst de Amsterdamse grachten in tijdens de Amsterdam City Swim. Om dit in 2015 samen met hun nichtje en neefje nog eens over te doen tijdens de Amsterdam City Swim for kids. “De impact van dat evenement is zo groot, dat blijf je je hele leven bij. Het is verschrikkelijk om je moeder te verliezen, maar het is ook verschrikkelijk om anderen te zien met deze ziekte. Familieleden die hun leven in het teken van hun geliefde en deze spierziekte stellen, dat is ongelofelijk. Mijn moeder kan ik niet meer helpen, maar door deze acties kunnen we misschien wel anderen redden. Dat geeft mij de drive die ik mijn hele leven zal houden,’’ aldus Nathalie.

Knallen in 2020

De zin en behoefte om voor anderen iets te betekenen heeft ertoe geleid dat Nathalie en Marjolein in 2016 in Schagen een evenement op zetten, A Local Swim Schagen. Wat eerst nog alleen een evenement voor kinderen was, groeide in drie jaar uit tot een groots evenement. In 2018 werd maar liefst voor 80.000 euro bij elkaar gezwommen. “Dat geeft zo’n boost, dat wil je niet weten. We wilden dan ook in 2020 knallen, maar corona gooide roet in het eten. Daarom willen we dit jaar perse iets anders bedenken om geld in te zamelen. A Local Step is de perfecte manier.’’

Hoe doe je mee

Die kilometers maak je door ‘A Local Steps’ te zetten op de fiets, de weg of in het zwembad en hoef je deze keer niet op 1 dag te doen. Je hebt namelijk 20 dagen, van 1 juni tot en met 20 juni, de tijd om er zoveel mogelijk te zetten. Kies dus je eigen tempo en je eigen moment. “A Local Step Schagen is gekoppeld aan de app STRAVA. Wanneer jij stappen zet, kun je deze bijhouden via de app en zijn ze automatisch te zien op jouw actiepagina. Extra leuk voor jouw sponsoren zodat ze je inzet zien, en een extra motivatie voor jezelf. De app is overigens gratis.

Op 21 juni (Wereld ALS dag) willen we samen met alle deelnemers een geweldig mooi bedrag overmaken aan Stichting ALS Nederland.”

Meer informatie en inschrijven via: A Local Step