Tanja Inkeke nieuwe voorzitter Woonzorggroep Samen

Algemeen
Tanja Ineke is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen
Tanja Ineke is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen (Foto: Communicatie Woonzorggroep Samen)

SCHAGEN - Tanja Ineke is per 12 juli benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen te Schagen. Zij volgt hiermee de huidige bestuursvoorzitter Hans Groenendijk op. Samen met Caroline Beentjes zal zij zich bezig houden met het dagelijkse bestuur van Samen. Ineke is nu nog Bestuurder bij Libertas in Leiden.

“Met de aanstelling van Tanja hebben we een goede kandidaat gevonden die de rol van Hans over kan nemen. Iemand met een passie voor en grote ervaring in de zorg, die zowel strategisch als financieel een goed inzicht heeft en een breed netwerk bezit”, aldus Hans Verschoor, voorzitter Raad van Toezicht Woonzorggroep Samen. Caroline Beentjes vult aan: “Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan en de kwaliteit van zorg nu en in de toekomst te blijven waarborgen.”

Staat van dienst

Vanaf 2017 is Ineke werkzaam als bestuurder voor Libertas, een middelgrote VTT-organisatie verankerd in Leiden en de randgemeenten. Hier heeft zij een aansprekende visie, kernwaarden en strategie ontwikkeld en uitgedragen en de zichtbaarheid van de organisatie vergroot. Daarnaast heeft zij een impuls gegeven aan de regionale samenwerking en de financiële prestaties en het risicomanagement verbeterd.

Voor Libertas Leiden was Ineke Directeur van Bureau Voor Betere Zorg (VBZ) waar zij een belangrijke rol had in het initiëren, faciliteren en ondersteunen van de samenwerking tussen ruim 30 zorginstellingen in de regio Kennemerland, Amstel- en Meerlanden. Daarvoor was zij werkzaam als Directeur Bestuurszaken bij het UWV.

Nevenactiviteiten

Naast haar werkzaamheden als bestuurder, houdt Ineke zich bezig met tal van nevenactiviteiten, waaronder bestuurslid Nationale Zorgklas, bestuursvoorzitter Care2Care, lid Actiz commissie Arbeid en voorzitter Raad van Toezicht van de Raphaelstichting in Schoorl. Van 2012 tot 2018 was Ineke voorzitter van COC Nederland waar zij zich als boegbeeld en eerste woordvoerder actief inzette voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’s in Nederland en het buitenland.