Low Key fotografie bij Fotoclub AFV Schagen

Algemeen
De prachtige futencollage.
De prachtige futencollage. (Foto: Gerrie Legué)

SCHAGEN - Fotoclub AFV Schagen heeft weer een online fotocompetitie gehouden met als thema: Low key fotografie. Johan Blankwater werd 1e bij de jury Aris Homan en Wiebe Halbersma met de foto van de piraat.

De foto is gemaakt tijdens de club fotoshoot van piraten op het strand en omgezet in zwart-wit en bewerkt als low key foto. De achtergrond is hierbij vervangen door een zwart vlak. Petra Tromp is eerste bij de leden geworden met het low key portret van Rosalie. De foto op de valreep gemaakt en bij gebrek aan een donkere kamer in een vol verlichte ruimte met geleende studio lampen gemaakt.

Gerrie Legué werd 1e bij de jury met de futencollage. “Gemiddeld 1 á 2 keer per week observeer en fotografeer ik een futenkolonie, ergens op een mooie plek in de Kop van Noord-Holland. Toen door de fotoclub de opdracht een collage maken met een verhaal was bedacht, leek dit me een passend onderwerp. Van territoriale gevechten tot elkaar het hof maken, nestelen en paren.”

Jan van Goethem werd 1e bij de leden met de reis collage ‘Vervoer op oude en nieuwe wijze in de stad Kashgar. In het oude centrum wemelt het van de elektrische scooters en iedereen en alles wordt er mee vervoerd, maar oude mensen en ook veel vrouwen kiezen vaak nog voor de “Tuk-Tuk”. Deze “Tuk-Tuks” zijn, hoe oud ook, ook allemaal omgebouwd naar een elektrische aandrijving.

Tuktuk collage.
De piraat.
Low Key portret van Rosalie