Kleurrijk kunstwerk onthuld bij Zwembad Waarland

Algemeen
Ramon Bruin, Joke Kruit en Kees Stoop, voorzitter van Zwembad Waarland bij het kunstwerk.
Ramon Bruin, Joke Kruit en Kees Stoop, voorzitter van Zwembad Waarland bij het kunstwerk. (Foto: Rianne Groen/Scherpzinnig tekst en communicatie)

WAARLAND - Een kleurrijk kunstwerk met een jungletafereel van Ramon Bruin uit Waarland is gisteren bij Zwembad Waarland onthuld door wethouder Joke Kruit. De optische illusie met 3D-effect onttrekt een hekwerk op het terrein aan het zicht, maar vrolijkt vooral het zwembadterrein extra op.

“Het is een beetje een gek werk, met vrolijke cartoonachtige dieren, dat symbool staat voor de huidige tijd”, zegt Bruin. “De tralies van het hek komen er verbogen in terug, wat symboliseert dat we na een jaar ‘vast’ zitten nu weer een beetje kunnen uitbreken.” Bruin paste diverse technieken toe, waaronder spuitbus, airbrush en graffiti.

Werken van Ramon Bruin gaan de hele wereld over. Net als vijf jaar geleden met een groot kunstwerk van koeien, schenkt hij het junglewerk aan het zwembad. “Mijn hele jeugd heb ik hier doorgebracht, dus ik vind het gewoon tof om iets te kunnen terugdoen in mijn eigen dorp.”

Het zwembad is sinds vandaag open voor bezoekers van 7 t/m 12 jaar die in het bezit zijn van een abonnement én zwemdiploma A en B. Voor zwemliefhebbers van 13 jaar en ouder geldt dat zij een dagkaartje moeten kopen en een tijdsblok reserveren. Trimzwemmers kunnen weer baantjes trekken, mits zij een trimzwemabonnement hebben en online hebben gereserveerd.