EK Voetbal kijken in coronatijd: 3 tips (en wanneer speelt Oranje?)

Oranje
Zo kijk je veilig naar alle EK-wedstrijden.
Zo kijk je veilig naar alle EK-wedstrijden. (Foto: DC Studio - stock.adobe.com)

REGIO - Het EK in coronatijd... saai, zul je misschien denken. Niets is minder waar: met deze tips maak jij er een knallend Europees Kampioenschap Voetbal van!

EK 2021: Wanneer speelt het Nederlands Elftal?

Nog even op een rij de data van de eerste wedstrijden van Oranje tijdens het EK van 2021. Deze wedstrijden worden gespeeld in onze eigen Johan Cruijff ArenA.

- 13 juni 21.00 uur >> NEDERLAND - OEKRAÏNE
- 17 juni 21.00 uur >> NEDERLAND - OOSTENRIJK
- 21 juni 18.00 uur >> NEDERLAND - NOORD-MACEDONIË

1. Bestel lokale lekkernijen

Chips en nootjes kennen we nou wel. Maak er tijdens de EK een goed feestje van door bij je lokale noten- en delicatessenshop, chocolaterie of cafetaria lekkere hapjes te bestellen! En natuurlijk kun je bij je lokale slijterij terecht voor een bijpassend ‘natje’.

2. Organiseer een buurtfeest

Helaas mogen we nog niet al te veel bezoek thuis ontvangen van het RIVM, maar hoe leuk is het om buiten in de straat of op het pleintje een groot scherm neer te zetten en samen met je buurtjes de wedstrijden te kijken? De sfeer komt er pas echt lekker in als je samen met wat buren de straat versiert. En misschien is een van je buren wel een ware BBQ-koning of -koningin? Het EK is hét moment om een (nog) betere band met je wijkgenoten op te bouwen.

3. Doe met vrienden/familie een EK-quiz en EK-poule

Twee van de drie wedstrijden die Oranje dit jaar speelt, beginnen pas om 21.00 uur. Alle tijd dus om al na het eten in EK-sferen te komen met een voetbalquiz. Wie scoorde welk doelpunt wanneer? Wat was het rugnummer van die en die speler? En natuurlijk kan ook een poule niet uitblijven: wie schat het beste in hoe ver het Nederlands Elftal het dit jaar schopt? Veel succes en kijkplezier gewenst!