GGD Hollands Noorden stempelt coronavaccinaties in het Gele Boekje af

Algemeen
Gele Boekje, inentingspaspoort
Gele Boekje, inentingspaspoort (Foto: GGD Hollands Noorden)

SCHAGEN - GGD Hollands Noorden stempelt zowel de eerste als tweede inenting af in het inenting paspoort, ook wel het gele boekje genoemd. Dit gebeurt naar aanleiding van de vele vragen die gesteld werden.

Het landelijke advies is tot nu toe geweest om de registratiekaart coronavaccinatie(s) van het RIVM te gebruiken als bewijs van vaccinatie. Omdat veel mensen toch graag een stempel willen, is besloten dat alle GGD’en, naast de verstrekking van de RIVM-registratiekaart, ook voor mensen die dat willen, een stempel met vermelding van datum en batchnummer in het gele vaccinatieboekje zetten.

Geen coronapaspoort

De stempel in het Gele Boekje geldt niet als zogenaamd ‘coronapaspoort’ of als internationaal bewijs van vaccinatie corona. Op dit moment is het alleen een middel om aan te tonen dat iemand gevaccineerd is door middel van de RIVM-registratiekaart.

Mensen die binnenkort een vaccinatieafspraak hebben in Alkmaar, Den Helder, Hoorn of Middenmeer en een stempel willen, moeten dit melden. Neem ook het gele boekje mee, of koop deze eerst. Het gele boekje is niet verkrijgbaar bij de vaccinatielocaties. Inwoners die al eerder zijn gevaccineerd bij GGD Hollands Noorden kunnen van donderdag 10 tot en met zaterdag 19 juni terecht bij het hoofdkantoor van de GGD in Alkmaar aan de Hertog Aalbrechtweg 22.