Nieuwe muziek van Schagens duo ‘Avilein’

Algemeen
Edo Wijnker en Koen Zuurbier.
Edo Wijnker en Koen Zuurbier. ((Foto: pr))

Nieuwe muziek van Schagens duo ‘Avilein’

SCHAGEN - Het duo Avilein, bestaande uit Koen Zuurbier en Edo Wijnker, hebben nieuw materiaal uitgebracht. Op 1 juni is het kersverse album ‘Bron’ in première gegaan is sindsdien te beluisteren op alle grote mediums zoals Spotify, Itunes, Deezer en vele andere.

Avilein bestaat uit - Koen Zuurbier, 32 en woonachtig in Schagerbrug. - Edo Wijnker, 33 en woonachtig in Schagen.
Vanaf begin 20 zijn ze al samen bezig met muziek. Beide gitarist/zang maar eigenlijk met de passie zoveel mogelijk instrumenten te willen bespelen. Na het spelen in verschillende bandjes en de brede interesse in muziek is de interesse in elektronische muziek ontstaan.

Elektronische muziek

De sfeer die kan ontstaan bij melodische synthesizers kan opzwepend zijn maar kan je ook vervoeren in een melancholische of juist vrolijke stemming. Koen was al enige tijd bezig met zijn passie voor instrumenten met verschillende synthesizer te vertalen naar diepe elektronische muziek.

De geboorte van Avilein

Edo is door Koen aangespoord. Edo raakte ziek en kreeg als opsteker van Koen een keyboard om zo op de laptop te toch wat muziek te kunnen maken. Zo waren al snel de eerste opzetten gemaakt en Avilein was geboren. Door de corona-crisis en het uitblijven van festivals lag de focus op het eerste album. 1 juni was het zo ver en sindsdien is het eerste album van Avilein op elke streamingsdienst te beluisteren.

De nieuwe albumhoes.