Baasje Gezocht voor kater Pim

Algemeen
Wie wil het baasje worden van Pim?
Wie wil het baasje worden van Pim? ((Foto: Dierenasiel Schagen ))

Voor mooie kater Mijn is helaas nog geen nieuw plekje gevonden.

Deze week aandacht voor een andere mooie zwart witte kater in de opvang. Het gaat hier om Pim. Hij kwam binnen als ‘spuugwilde’ gewonde kater. Dit veranderde als snel naar een wat afwachtende vriendelijke kater. Hij had enorm last van een abces in zijn achterpoot. Verder zat hij aardig onder de ‘vechtplekjes’, teken en plekjes die waarschijnlijk van een vlooienallergie zijn overgebleven. Belangrijk is het voor Pim om de vlooien goed te blijven bestrijden.

In de opvang is hij nadat hij genezen was en helemaal klaar gemaakt voor herplaatsing, ook in gedrag wat ‘stoerder’ geworden. Hij laat tegenwoordig duidelijk merken als hij iets echt niet wil. In de vrije ruimte zie je dat hij wel weer moet wennen, maar dan zich ook vrijer voelt en heel graag komt om aangehaald te worden. Mogelijk heeft Pim wel enige tijd gezworven, want eten is wel heilig voor hem. Hij duikt er soms op af alsof hij lang geen eten heeft gehad. Dit zou best na enige tijd verminderen kunnen, maar mogelijk is het al een gewoonte geworden van hem en hoort dit gewoon een beetje bij hem. 

Doordat Pim zo duidelijk kan aangeven dat hij ergens genoeg van heeft, is hij niet zo geschikt voor jonge kinderen. Hij begrijpt ze niet en zij begrijpen hem nog niet. Hij zoekt een plek met niet te veel prikkels, waar hij wel weer lekker op den duur naar buiten kan, want de vrijbuiter in hem heeft dit zeker nodig.

Heb je belangstelling voor een asieldier van de website, neem dan telefonisch contact op met de DierenOpvang in Tuitjenhorn via 0224-551818 (optie 1). Kijk voor meer informatie op: www.dierenasiel-schagen.nl