Complimenten voor gemeentelijke hulp bij schulden

Algemeen
Complimenten voor gemeentelijke hulp bij schulden.
Complimenten voor gemeentelijke hulp bij schulden. (Foto: Provincie Noord-Holland)

SCHAGEN - Al vier jaar maakt de gemeente Schagen gebruik van de expertise en kennis van de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK) voor haar schuldhulpverlening. Zo blijft de gemeente haar inwoners op de best mogelijke manier hulp bij schulden bieden. De strenge toets om hier lid van te worden en blijven heeft de gemeente onlangs weer met vlag en wimpel doorlopen.

Check op uitvoering schuldhulpverlening

“Onlangs is er bij gemeente Schagen een onderzoek geweest door een externe onafhankelijke controleur op de uitvoering van de gemeentelijke schuldhulpverlening”, zegt wethouder Sigge van der Veek. “Uit dit onderzoek komt naar voren op welk niveau we deze schuldhulpverlening uitvoeren volgens de wettelijke voorschriften en de geldende gedragscodes, modulen en richtlijnen van de NVVK. We ontvingen een compliment van de controleur voor de goede en serieuze uitvoering op hoog niveau. Mooie bevestiging dat wij onze inwoners deskundige en passende oplossingen aanbieden om uit de schulden te komen.”

Betere hulp voor inwoners

Een positieve uitkomst van dit onderzoek is niet alleen van belang voor het behoud van het keurmerk van de NVVK, maar ook voor onze inwoners en de schuldeisers. De gemeente toont daarmee aan dat zij haar interne processen goed op orde heeft en kwalitatief hoogwaardige diensten verleent.

Daarbij komen de voordelen, dat de gemeente makkelijk algemene kennis kan delen en beschikt over informatie rondom actuele ontwikkelingen. Ook is het makkelijker en efficiënter samenwerken met schuldeisers om tot een passende oplossing te komen. Daarbij mag de gemeente als NVVK-lid input geven bij de beleidsmakers in Den Haag. Zo maakt de gemeente zich sterk voor wetgeving die steeds meer in het belang is van zowel de inwoners en schuldeisers.

Over het NVVK

De Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) is een Nederlandse koepelorganisatie voor schuldhulpverlening. De NVVK wil financiële problemen van mensen zoveel mogelijk bestrijden. Zij bieden zonder winstoogmerk informatie en advies over onder andere budgetbeheer, schuldbemiddeling en betalingsregelingen. De gemeente Schagen is hier, net als veel andere organisaties, bij aangesloten om schulden op te lossen of beheersbaar te maken. De vereniging toetst alle leden periodiek en onafhankelijk op juistheid van de werkwijze.