Jeugd aan het woord: kom naar politieke jongerenbijeenkomst

Algemeen
Puck De Nijs wordt lijsttrekker van het CDA tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.
Puck De Nijs wordt lijsttrekker van het CDA tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Op maandagavond 5 juli organiseren Menno van Oerle en Puck de Nijs een politieke jongerenbijeenkomst.

Ben jij of ken jij iemand tussen de 15 en 29 jaar? Heb jij een mening over je omgeving? Vind je dat er meer starterswoningen moeten komen, meer sportgelegenheid, veiliger verkeer of betere zorg? Kortom, bemoei jij je graag met de gemeente en je directe leefomgeving? Of wil je gewoon luisteren naar hoe andere jongeren hierover denken? Dan is dit je kans...

Menno en Puck hebben hebben wethouder Jelle Beemsterboer uitgenodigd zodat jij hem het vuur aan de schenen kunt leggen over de onderwerpen die jij belangrijk vindt.

“Wij zien jullie graag op 5 juli om 20.00 uur bij het Kerkepad 41, Schagen. Het is het gebouw van de oude DEEN waar nu de meiden van Pand Raak gevestigd zijn. Iedereen is welkom om zich bij deze avond aan te sluiten. Natuurlijk zullen we zorgen voor genoeg koffie / thee / frisdrank en koek!”

Menno en Puck zijn al bekend in de lokale politiek. Menno is 22 jaar en al 4 jaar actief in de politiek. “Eerst begon ik met campagnevoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 voor het CDA in Schagen. Na een mooie uitslag ben ik even inactief geweest, tot ik een paar maanden later bij het CDJA terecht kwam (de jongerentak van de partij). Hier zit ik momenteel voor in het bestuur van het CDJA Noord-Holland op de post “Communicatie”. Daarnaast ben ik ook actief geweest voor de campagne van de tweede kamer namens het CDA.”

Puck de Nijs is sinds 2018 raadslid in de gemeente Schagen, ook voor het CDA. Daar heeft ze zich ingezet voor de burgers in onze gemeente. Puck is recentelijk verkozen tot lijsttrekker van het CDA Schagen voor de aankomende verkiezingen van 2022. Wij hebben al langer het idee gehad om jongeren meer te betrekken bij besluitvorming en discussies binnen de gemeente en hopen samen dat dit een mooie eerste stap is!”

Menno van Oerle is al sinds zijn achttiende actief in de politiek.