VIDEO

Kooktoppers bij Hospice Schagen: Marianne en Martine

Partnerbijdrage

SCHAGEN - Deze twee dames zijn toppers uit het vrijwilligers-kook-team. De chefs de cuisine. Zij houden van mensen en van koken. Wanneer je als gast bij Hospice Schagen verblijft dan proberen zij er het allerbeste van te maken. Vaak hebben de gasten als wens om nog één keertje te genieten van een bepaald gerecht. Vaak zijn dat de gewone dingen; een gehaktballetje met aardappels, sperzieboontjes overgoten met een beetje jus. Simpele dingen die het leven dan even een stukje mooier maken.

Marianne en Martine dragen zorg voor de gasten uit de vijf appartementen van Hospice Schagen. Elke dag een verse maaltijd. Ook al hebben onze gasten niet altijd trek, ze genieten er wel van. Van die paar o zo lekkere hapjes van hun favoriete gerecht. Het zijn de kleine dingen, maar zo belangrijk.

Hospice Schagen leunt op maar liefst 70 vrijwilligers. “Zij zijn de broodnodige aanvulling op de zorg door onze professionele zorgverleners. Voor de gast en zijn naasten kan de vrijwilliger veel betekenen. De zorg voor een naaste in de laatste levensfase is zwaar, emotioneel en intensief en betekent een grote druk op familie, vrienden en buren, de ‘mantelzorgers’.” aldus Annemieke Eveleens, coördinator van Hospice Schagen.

Dankzij Marianne en Martine en hun collega’s kan de naaste even tijd voor zichzelf vrij maken. Al deze vrijwilligers zijn speciaal opgeleid om mensen in de laatste levensfase en hun naasten te ondersteunen. Een zware, maar dankbare taak die al deze fantastische vrijwilligers wekelijks op zich nemen.

Hospice Schagen verleent al meer dan vijf jaar op kleinschalige basis deskundige zorg aan mensen in hun laatste levensfase in een sfeer van rust, warmte en privacy. De verpleegkundigen en vrijwilligers ontzorgen de gast en zijn naasten en bieden de gast een thuis om op een menswaardige en respectvolle wijze afscheid te nemen van het leven.

“Wij zijn ongelooflijk blij en trots op ons team en op al die mensen, bedrijven en organisaties die ons steunen. Daar horen ook giften, donaties en sponsoring bij ” geeft Annemieke aan.

Meer weten over het leven in Hospice Schagen? Lees dan ons jubileumboek. Een boek vol verhalen, een naslagwerk en fotoverslag in één. Deze verhalen zijn opgetekend door gasten, naasten, vrijwilligers, betrokkenen en bestuursleden van Hospice Schagen. Te verkrijgen bij Boekhandel Plukker & uitgeverij Leessst. Dit boek is voor iedereen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Hospice.

Hospice Schagen is nog op zoek naar een kookvrijwilliger. Zo eentje die zijn of haar hand niet omdraait om dat gehaktballetje in elkaar te draaien. Meer weten? Bezoek de website Hospice Schagen

Afbeelding