Steun horeca en vraag geen geld terug van Popweekendkaarten

Algemeen
Gerard met zijn dochter bij de laatste editie van PopWeekend voor corona
Gerard met zijn dochter bij de laatste editie van PopWeekend voor corona (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Een mooi gebaar naar de horeca maar vooral de medemens. Dat is de eerste reactie van Gerard Wortel op de vraag waarom hij een petitie heeft opgezet om het geld van gekochte kaarten voor Popweekend niet terug te vragen van de organisatie.

Wortel, zelf ook ondernemer in Schagen, kijkt met lede ogen naar de afgelopen periode. “Als ik zie hoe de horecabranche wordt getroffen, doet dat pijn. Daarom bedacht ik deze petitie om hen een steuntje in de rug te geven.” De actie om geen geld terug te vragen van Popweekendkaarten, loopt nog geen storm. Op dit moment zijn er zo’n twaalf mensen die in totaal veertig kaarten hebben gekocht en het bedrag niet terug willen.

“Het is jammer dat de petitie nog niet aanslaat, maar het kan ook zijn dat dit gewoon de verkeerde manier is om dit bij het grote publiek te vragen. De petitie was een impulsieve actie, misschien kunnen we het anders regelen. Daarom heb ik contact opgenomen met Piet Hein de Boer, voorzitter van Stichting Evenementen Schagen (SES) om te kijken naar alternatieven. Maar ik begrijp ook als mensen hun geld gewoon willen terugkrijgen. Wat dat betreft is er geen discussie.”